Jövő héten újabb traktortüntetés lesz az országban – a gazdák már Pozsonyt célozzák meg

Jövő héten újabb traktortüntetés lesz az országban – a gazdák már Pozsonyt célozzák meg

A gazdák ma jelentették be a rendőrségen a tüntetés útvonalát.

 

Az egész országon végig haladó traktortüntetés Kelet-Szlovákiából indul és Pozsonyban fog végződni, ahol az elégedetlen gazdák tarthatatlan helyzetükre kívánnak rámutatni.

Hétfőn, 2018. június 18-án Kelet-Szlovákiából, a Szobránci járásból indulnak útnak a gazdák. Fokozatosan a többi régió is csatlakozik hozzájuk, hogy együtt érjenek be a szlovák fővárosba, ahol közösen kívánnak rámutatni megoldatlan problémáikra.

Az immár harmadik traktoros tüntetés útvonalát ma jelentették be a gazdák a rendőrségen.

Molnár Zsolt, az Élő Vidék Gazda Platform képviselője elmondta, hogy az országos fellépés koordinált, és minden régió saját, megoldatlan problémáikra kíván rámutatni, melyek összefüggenek.

– nyilatkozta Molnár Zsolt.

Hírdetés

,,Az első gazdatüntetések óta már mintegy 100 nap eltelt és semmi lényeges nem változott. A Kassai Nyilatkozatunkkal, melyben összefoglaltuk a legfontosabb követeléseinket, és átadtuk a mezőgazdasági miniszternek és a többi kompetens személyeknek, nem foglalkoztak“ jelentette ki Patrik Magdoško, a Mezőgazdász Kezdeményezés egyik képviselője, mely a kis- és közepes gazdák országos érdekvédelmét látja el.

Az újabb gazdatüntetéssel követeléseik gyorsabb teljesítésére kívánják felhívni a figyelmet.

„A tüntetés ideje alatt a kis és közepes gazdák tevékenységének fontosságára is fel kívánjuk hívni a figyelmet, melyen az adott ország agráriuma áll vagy bukik a világon mindenhol,“ tette hozzá Jaroslav Jánoš a Mezőgazdász Kezdeményezés képviseletében.

A pontos útvonalat a szervezők folyamatosan fogják közzé tenni.

Körkép.sk/Élő Vidék Gazda Tagozat, sajtószolgálat

Telefon: 0905 281 747

Facebook: Élő Vidék Gazda Platform – Farmárska platforma Živý vidiek

Nyitókép: Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »