Jön a szaúdi divathét, ahová férfiakat nem engednek be

Szaúd-Arábiában a nők egész testüket fedő laza ruházatot, abaját kötelesek viselni a nyilvánosság előtt. De a divat iránt érdeklődnek.

Férfiak, fotósok és operatőrök nélkül rendezik meg Rijádban az első szaúd-arábiai divathetet. Ezen a tervek szerint a stílusos öltözködés iránt érdeklődő szaúdi nők megismerkedhetnek a legnagyobb nemzetközi divatházak legfrissebb kollekciói mellett a népszerű hazai „divatdiktátorok”, köztük Arva Banavi és Masael Alradzshi munkáival. A világsztárok közül Jean Paul Gaultier és Roberto Cavalli jelenik meg.

„Mindig is érdeklődtek a divat iránt Arábiában” – mondta az AFP-nek Nura Bint Fajszal al-Szaúd hercegnő, a rendezvény tiszteletbeli elnöke. Mint mondta, az általa vezetett szaúdi divattanács megpróbálja soha nem látott színvonalra emelni a divatipart az országban.

Az Arab-öböl menti sivatagos királyságban a nők egész testüket fedő laza ruházatot, abaját kötelesek viselni a nyilvánosság előtt. Egy szaúdi vallási vezető azonban éppen a közelmúltban jelentette ki, hogy a szaúdi nőket nem kellene arra kényszeríteni, hogy abaját hordjanak. Egyelőre nem tudni, hogy a kormány változtat-e a törvényen.

Októberre már kitűzték a második szaúdi divathét időpontját is.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »