Húsvéti várakozásban a békéért – Heti összefoglaló a Győri Egyházmegyei Karitász tevékenységéről

Húsvéti várakozásban a békéért – Heti összefoglaló a Győri Egyházmegyei Karitász tevékenységéről

Csaknem két hónapja zajlik az orosz–ukrán háború. A menekülteket a Győri Egyházmegyei Karitász folyamatosan segíti, gyakran váratlan helyekről kapva a megtisztelő, önzetlen támogatást. Sajtó-összefoglalójukban a számtalan támogató kezdeményezésből kettőt emeltek ki.

Április 10-én, virágvasárnap jótékonysági koncertet adott a Brenner János Papnevelő Intézet három papnövendéke a győri Szentlélek-templomban. Az orgona- és énekkoncerttel az ukrajnai menekülteket támogatták a Győri Egyházmegyei Karitász szolgálatán keresztül.

„Jézus, világ megváltója, üdvözlégy, élet adója” – csendült fel az ismert nagyböjti ének virágvasárnap este a győri Szentlélek-templomban. Ebben önmagában semmi szokatlan sincs, de az már ritka alkalom, hogy ez a dallam a győri hittudományi főiskola papnövendékeinek előadásában, egy jótékonysági koncert keretében szólalt meg. A Horváth Csaba, Gulyás Vilmos, valamint Kordoss Richárd győri egyházmegyés papnövendékek által adott zenei áhítaton orgonadarabok és szólóénekek csendültek fel.

Április 13-án több mint 600 kilogramm tartós élelmiszer, higiénés cikk és gyógyszer, valamint 400 kilogramm ruha és ágynemű fuvarozásában segítette a győri Kiss Műanyagtechnika 2003 Kft. a Győri Egyházmegyei Karitászt. A cég már nem először ajánlotta fel a segítségét a háborúból menekülők támogatására: egy hónappal ezelőtt ugyancsak 1 tonnányi vegyes adomány eljuttatásában segédkezett a Kft., akkor a Katolikus Karitász székesfehérvári raktárába érkezett meg az adomány. Ezúttal a mándoki Szent Miklós Szeretetotthon volt a cél, ahol rövid raktározás után szintén az ukrajnai háború menekültjei között osztják szét szervezetten az adományt. Köszönjük a felajánlást, a segítséget!

Hírdetés

A Győri Egyházmegyei Karitász tevékenysége számokban a háború kezdete óta:

· adománygyűjtő pont a Győri Egyházmegyében 8 helyszínen
· 4 817 000 Ft pénzadomány
· körülbelül 23 tonna célzott adomány
· 10 család folyamatos segítése
· segített menekültek száma összesen eddig: 1069 fő
· számukra kiosztott élelmiszer-adomány: 3341 kg, 2 715 000 Ft értékben
· számukra kiosztott higiéniai csomag: 747 db, 870 000 Ft értékben
· foglalkoztatott önkéntesek száma: 232 fő

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász / Győri Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »