Hasba szúrta élettársát egy beszámíthatatlan férfi

Hasba szúrta élettársát egy beszámíthatatlan férfi

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság helybenhagyta a szlovén férfi kényszergyógykezelését, aki megtámadta, majd hasba szúrta áldozatát.  

Hírdetés

A szlovén férfi 3 éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel egy határmenti településen. A pár 2023. február 23-án, hajnalban féltékenység miatt összeszólalkozott, majd a veszekedés eldurvult. A férfi egy konyhakést magához véve kivonszolta a nőt az udvarra, ahol be akarta tuszkolni az autó csomagtartójába. A sértett ellenállt, ezért a férfi a nyakához szegezte a kést, így vitte végig az utcán, közben a megölésével fenyegette, és folyamatosan azt kiabálta szlovén nyelven, hogy rendőrség. Egy fás-bokros részhez érve a vádlott ököllel megütötte élettársát, a karját két helyen megvágta, végül hasba szúrta. Ezután a férfi elhagyta a helyszínt.

Az erősen vérző sértettre a hangoskodásra felkelő egyik lakó talált rá az utcán, aki értesítette a hatóságokat. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életveszélyesen megsérült nőt.

Az igazságügyi pszichiáter szakértői vélemények szerint a férfi beszámítási képessége kizárt, továbbá tartani lehet attól, hogy újabb személy elleni erőszakos bűncselekményt követne el, ezért elrendelték a kényszergyógykezelését.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat az emberölés bűntettének kísérlete vádja alól – a törvényi rendelkezések alapján – felmentette és elrendelte a kényszergyógykezelését.

Az ítélet ellen a vádlott cselekményének minősítése miatt, védője pedig a kényszergyógykezelés mellőzéséért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »