Hadsereg: tatai lövészek a Mátrában

Hadsereg: tatai lövészek a Mátrában

Felderítő szakkiképzés keretein belül, háromnapos téli hegyi kiképzésen vett részt a Mátrában az MH 25. Klapka György Lövészdandár 1. Lövész Zászlóalja.

20200215_hegyi_kiképzés (3)

A kiképzés a lövészek éves kiképzési tervének része, ezért a foglalkozások többeknek a korábbi ismereteik frissítését, míg másoknak új képességek elsajátítását jelentette.

Hírdetés

A résztvevők elméleti és gyakorlati foglalkozások során elsajátították a hegyi terepen való mozgást, különböző alpin-technikákat (téli körülmények közötti ereszkedést és mászást), valamint speciális eszközök – mint például a hótalp – használatát. A megszerzett ismereteket hosszú menet és komplex éjszakai járőrfeladat végrehajtása során gyakorolhatták is.

A tatai lövészek a Mátrában eltöltött három nap alatt mintegy 2000 méteres szintemelkedéssel, közel 50 kilométert hagytak maguk mögött.

20200215_hegyi_kiképzés (8)

A résztvevőknek összességében olyan kihívásoknak kellett megfelelniük, valamint olyan feladatokat kellett megoldaniuk, melyek visszaigazolást adhattak korábbi elhatározásuknak, hogy lövésznek álltak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »