Gyermek- és ifjúsági drámapályázatot írtak ki a magyar nyelvterületen alkotók számára

Gyermek- és ifjúsági drámapályázatot írtak ki a magyar nyelvterületen alkotók számára

Gyermek- és ifjúsági drámapályázatot hirdet a magyar kultúra napján a Magyar Teátrumi Társaság, a Békéscsabai Jókai Színház és a Petőfi Irodalmi Ügynökség.
Az “Egy vérből…” – gyermek- és ifjúsági drámapályázatot a magyar nyelvterületen alkotók számára hirdetik meg – olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, korhatár nélkül bárki pályázhat. Az elbíráláskor előnyben részesítik azokat a műveket, amelyek a nemzeti összetartozás érzetének fontosságát erősítik. A pályázat kiírói bábszínházi darabokat is várnak.

Hírdetés

A beérkező pályázatokat az előválogatást követően a kiírók által delegált háromtagú szakmai zsűri bírálja el. Az első díj kétmillió, a második egymillió, a harmadik ötszázezer forint pénzjutalommal jár.

Az első helyezett pályaművet a Békéscsabai Jókai Színház 2020 őszén műsorra tűzi.

Mint a közleményben áll, az előzsűri által kiválasztott művek szerzőivel a Petőfi Irodalmi Ügynökség egyszeri közzétételi szerződést köt. Amennyiben az így közzétett műveket bármelyik magyar színház bemutatná, az ügynökség vállalja, hogy közvetít a színház és a szerző között, szükség esetén jogi és adminisztrációs segítséget nyújt.

A pályázati határidő június 4., a nemzeti összetartozás napja. A pályázatokat a [email protected] címre vagy postai úton a Békéscsabai Jókai Színházba várják.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »