Gidró Bonifác matematika- és fizikanap a komáromi Selye János Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnázium immár 27. alkalommal szervezte meg a Gidró Bonifácról elnevezett matematika- és fizikanapot, melyre az iskola termeiben került sor. Az esemény alkalmából a diákok és tanárok több előadást hallgathattak meg a fizika- és matematikatudomány különböző területeiről.

A rendezvényt Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója és Horváth Katalin, a matematika-tantárgybizottság elnöke nyitották meg. Ezután a fizika-tantárgybizottság meghívásának eleget téve Édes Lili és Duba Gergely egyetemi hallgatók A jövő energiája címmel tartottak előadást, Mázik László egyetemi hallgató pedig Kísérletek a fizika világából címmel gyakorlati órát tartott diákjaink részére.

Hírdetés

A fizika-előadással párhuzamosan folytak a matematika területét érintő előadások is, melyeket az iskola informatika- és matematika-tantárgybizottságai szerveztek. Elsőként iskolánk tanára, Édes Attila a látványos matematikai transzformációkról számolt be, majd Horváth Katalin, a Selye János Gimnázium tanára értékelte az iskolánk diákjai által matematikából írt belépőfelméréseket.

A rendezvénysorozat azóta is nagy sikernek örvend, az előadásokon minden évben közel száz diák, valamint a környék pedagógusai vesznek részt.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »