Gašpar: Drucker lemondása meglepett és váratlanul ért

Tomáš Drucker, az egy hónapja kinevezett belügyminiszter mai lemondása után Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány is megszólalt – írja a Noviny.sk.

Drucker a lemondását elsősorban azzal indokolta, hogy nem talál megfelelő indokot Gašpar leváltására, viszont nem szeretné a társadalmat még inkább polarizálni, ezért tovább nem tölti be a belügyminiszteri posztot. 

Gašpar a következő üzenetet tette közé a sajtóirodán keresztül: 

“Tomáš Drucker belügyminiszter döntése, miszerint nem hív vissza engem az országos rendorfőkapitányi posztról, inkább ő maga mond le, meglepett. Egyáltalán nem vártam. A kialakult helyzettel kapcsolatban nemsokára nyilatkozom. Előbb alaposan mérlegelnem kell minden körülményt.”
 

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány leváltása Drucker szerint nem lenne sem helyes, sem igazságos.

„Azt várták tőlem, hogy csökkentsem a társadalmi megosztottság mértékét, és váltsam le Tibor Gašpart. Én azonban szeretném megőrizni az integritásomat. Úgy gondolom, hogy Tibor Gašpar durva leváltása nem lenne helyes, ezáltal viszont hozzájárulhatok a társadalmi megosztottsághoz annak mérséklése helyett, ezért azt hiszem, hogy ilyen körülmények között nincs jogom továbbra is betölteni a belügyminiszteri tisztséget. Emiatt úgy határoztam, hogy benyújtom a lemondásomat az elnök úrnak” – jelentette be hétfőn Drucker.  
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »