Gajdics Ottó, a HÍRTV mûsorszolgáltatásban pozitív figurának mondta Lányi András

„Gazember” a reális zöldek szerint Lányi András.

„Politikai gondolkodás és értelmiségi kontroll” címmel reflektált Körmendy Zsuzsanna Lányi András „Nincs is jobb dolog annál, ha a széttöredezett jobboldal nem képes hatalomra jutni” című írására. Körmendy Zsuzsanna kontra írását a Magyar Nemzet 2009. aug. 4. számában olvastuk.

A vitába a reális zöldek nem kívánnak bekapcsolódni, csupán arra utalnak a reális zöldek az értelmiséget egy kalap alá venni nem szerencsés.

A reálértelmiség kiszorítása a kontroll tevékenységből Vályi Péter miniszterelnöknek Ózdon az izzó kokillába való belökésével kezdődött.

A reálértelmiség helyét a kontroll szerepét a nyolcvanas évektől átvették a Soros Alapítvány és a Világ Bank által kiválasztott közgazdászok és jogászok.

A humánértelmiség a rendszerváltás előtt sokarcú volt.

A humánértelmiség szellemi színvonalát legalább is annak a humánértelmiségi körnek a szellemi színvonalát, amelyben Lányi is létezik legkifejezőbben Simonyi Károly „A fizika kultúrtörténete” című műve (1978) alapján érzékeltetjük.

Hírdetés

Simonyi: Egy, a tradicionális kultúra szemszögéből igen művelt társaságban feltettem a kérdést, hogy közülük ki tudná elmondani a termodinamika második főtételét. A kérdés fogadtatása hűvös volt, és a válasz teljesen negatív. Pedig én valami olyasmit kérdeztem tőlük, ami tudományos vonalon annak a kérdésnek a megfelelője: Olvasta ön Shakespeare valamelyik munkáját?

A Duna –kör körül megjelenő humánértelmiségiek Simonyi által említett tradicionális körből kerültek ki.

A rendszerváltást követően a magyar humánértelmiség szellemi színvonala főleg Magyar Bálint jóvoltából tovább süllyedt.

Lányi annak a humánértelmiségi körnek a tagja, amely elhitette a rendszerváltás idején a média hathatós segítségével a közvéleménnyel, hogy a kapitalizmus abban fog különbözni a szocializmustól, hogy a kapitalizmusban nem épít Magyarország vízlépcsőt. Lányi és holdudvarához tartozó humánértelmiségi csapat akciói jól jött a rendszerváltás idején megtollasodott kapitalistáknak.

Lányi és társai kimaradtak a vagyonszerzésből, mára erejükből arra futja, hogy ostoba írásaikra már csak a Magyar Nemzet a vevő. (Zöldike)

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=828

Sólyom László köztársasági elnök újabb kísérlete politikai jövője megalapozására


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »