Földrengés hátráltatta a magyar kajak-kenusokat Tokióban

Földrengés hátráltatta a magyar kajak-kenusokat Tokióban

A királyi számban, K–1 1000 méteren aratott kettős győzelem másnapján Kopasz Bálint és Varga Ádám ismét vízre szállt az olimpia kajak-kenus versenyén, szerdán kettesben az előfutamokban lapátoltak.

Kopasz Nádas Bencével futamgyőztesként került az elődöntőbe, Varga Béke Kornéllal viszont lelazsálta az előfutamot, hogy szokja a pályát, s csak a reményfutamból ment tovább – írja a Magyar Nemzet.

A szerdán vízre szállt valamennyi magyar egység továbbjutott, pedig a felkészülés nem volt zavartalan,

szerdára virradóra földrengést észleltek a szállásukon.

– Nem gondolkodtam azon, hogy milyen nagy dolgot vittem véghez tegnap. Párosban is szeretnénk jó eredményt elérni Bencével. Igaz, jó néhány olyan páros van a mezőnyben, amely már évek óta együtt készül és remek eredményekkel büszkélkedhet. Ezzel együtt bizakodó vagyok, jó formát mutattunk az első pályánkon – nyilatkozott a K–1 1000 méter friss aranyérmese.

Jegyezzük meg, nem magától értetődő, hogy az olimpiai bajnok kettesben is remekel, a hazai olimpiai válogatón például Kopasz és Nádas simán, három másodperccel kikapott a Noé Bálint, Kulifai Tamás duótól. A Tokióban szerdán látott magabiztos pálya alapján bízhatunk benne, hogy összecsiszolódtak.

Hírdetés

– Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy olimpiai bajnokkal megy K–2 1000 méteren. Tegnap délután a sikere után még kimentünk közösen edzeni, hogy még jobban összecsiszoljuk a párosunkat. 750 méterig nagyon jó utazósebességgel mentünk, aztán Bálint szólt, hogy engedjünk ki, mert magabiztosan vezetünk – tette hozzá Nádas Bence.

Béke Kornél és Varga Ádám három fő riválisától messze lemaradva, csak a szamoai egységet megelőzve negyedikként ért célba az előfutamban. Úgy tűnt, nem erőltették a versengést, s a reményfutamból is csak éppen, harmadikként eveztek tovább.

Kozáknak a rajt továbbra sem megy

Női K–1 500-on Kozák Danuta és Bodonyi Dóra is futamgyőztesként abszolválta az előfutamot.

– Ezúttal sem sikerült a rajtom, és nem mondom, hogy a versenyem tele volt erővel, de azért biztató volt. Szerettem volna nyerni, mert így remélem, hogy jobb sorsolást, könnyebb ellenfeleket kapok – mondta az ötszörös olimpiai bajnok, aki kedden párosban, Bodonyi Dórával bronzérmet szerzett.

– A szél most kevésbé erős, mint tegnap, viszont oldalról fúj, ezért nagyon nehéz elrajtolni, mert kifújja a hajót. Nem esett túl jól fizikailag, mert a páros miatt három napja nem eveztem egyest, mentálisan viszont nagyon rákészültem, nehogy meglepetés érjen – mondta Csipes Tamara, aki kettesben negyedikként végzett Medveczky Erikával.

Csipes elárulta, hogy bár jól aludt, az éjszakája nem volt zökkenőmentes, mert a 25. emeleten laknak és hajnalban volt egy közel hatos erősségű földrengés, amelyet ők is éreztek.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »