Ferenc pápa üzenetet küldött két belga egyházi szervezetnek alapításuk évfordulója alkalmából

Ferenc pápa üzenetet küldött két belga egyházi szervezetnek alapításuk évfordulója alkalmából

Az Entraide et Fraternité (Kölcsönös Segítségnyújtás és Testvériség), valamint az Action Vivre ensemble (Együttélés akció) belga egyházi társulatoknak küldött üzenetében a pápa arra buzdítja a két szervezet tagjait, hogy folytassák elkötelezett tevékenységüket a társadalmi barátság és testvériség jegyében.

Belgium püspökei 1961-ben kezdeményezték az „Osztozás nagyböjtje” kampány elindítását, arra kérve a katolikusokat, hogy osszák meg erőforrásaikat a függetlenné vált Kongó támogatására. Ennek érdekében alapították meg az Entraide et Fraternité egyesületet, melynek tevékenységi körét azóta kiterjesztették a világ több országára.

Az Action Vivre ensemble társulatot 1971-ben hozták létre a belga püspökök azzal a céllal, hogy adventi kampányt szervezve segítséget nyújtsanak a szegénység ellen küzdő szervezeteknek Belgiumban.

E társulatok alapításának évfordulója alkalmából küldött üzenetében Ferenc pápa – utalva arra, hogy kiemelt tevékenységi területük a világ déli részén és Belgiumban működő partnereik szociális tevékenységének támogatása – gratulált a két egyházi szervezetnek küldetésük hűséges teljesítéséhez, és szívből köszöntött mindenkit, aki önkéntesként, szakemberként vagy jótevőként részt vállal ebben a munkában.

A Szentatya kiemeli: a rájuk váró kihívásokat súlyosbítja a Covid–19-járvány miatt kialakult válság, amely az egész világot érinti, különösképpen a legszegényebbeket és a peremre szorultakat. Tehát ma jobban, mint valaha, folytatni kell és tovább kell fejleszteni a felvállalt tevékenységet.

Hírdetés

„Ezért teljes szívből bátorítom erre az Entraide et Fraternité és az Action Vivre ensemble tagjait, valamint a számos önkéntest, akik támogatják a plébániákon és a civil társadalomban végzett tevékenységeteket. Buzdítom a szociális együttműködő partnereiteket, akik nap mint nap küzdenek az elfogadhatatlan szegénység ellen, továbbá azokat az adományozókat, akik pénzügyi hozzájárulásukkal segítik szervezeteiteket.

– nyomatékosítja a pápa.

Szívből jövő apostoli áldását adja rájuk, arra biztatva őket, hogy fáradhatatlanul folytassák elkötelezettségüket a társadalmi barátság és a testvériség útján, Krisztus, az irgalmas szamaritánus kegyelmével. Üzenete végén Ferenc pápa arra kéri a két belga szervezet tagjait, hogy ne felejtsenek el imádkozni érte és az Egyházért a világ minden táján.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »