Ferenc pápa: Bízzuk Szent Péter és Pál közbenjárására a békét

Ferenc pápa: Bízzuk Szent Péter és Pál közbenjárására a békét

A június 26-i általános kihallgatás során a Szentatya a Szent Péter téren Olaszországból és a világ minden tájáról érkezett hívőkkel és zarándokcsoportokkal találkozott. Az audiencia végén a pápa arra szólította a híveket, hogy imádkozzanak Róma védőszentjeihez, akiknek ünnepét szombaton tartja az Egyház, hogy a háborúktól szenvedő népek mielőbb békére leljenek.

Közeleg június 29-e, Szent Péter és Pál apostolok, Róma fővédőszentjeinek ünnepe. Ferenc pápa az olasz zarándokokhoz fordulva az apostolok közbenjárására bízta a háborúkban szenvedő lakosságot Ukrajnában, Palesztinában, Izraelben és Mianmarban, hogy mielőbb eljöjjön számukra a béke. Mindenkit arra szólított, hogy a szent apostolok példájára legyenek missziós tanítványok, mindenütt tanúskodjanak az evangélium szépségéről. A portugál híveket arra kérte, hogy táplálják tovább hitüket és örömmel osszák meg Krisztus szeretetét a közösségeikben; lelkesedésüket ihlesse Szent Péter és Pál.

A lengyel zarándokokat a katekézis témájára emlékeztette, vagyis a kábítószer elleni küzdelem világnapjára. A nyaralás időszaka kezdődik, amikor sok fiatal először nyúl kábítószerekhez – állapította meg a Szentatya, majd annak a kívánságának adott hangot, hogy ez a világnap irányítsa mindenki figyelmét a gyermekek és a fiatalok biztonságára. A francia ajkú zarándokokat egy küldetéssel bízta meg a pápa: mint az irgalmasság evangéliumának szolgái, enyhíteni, gyógyítani és ápolni tudjuk a drogok okozta szenvedést, hogy mindazok, akik a függőség szorításában vannak, érezzék a segítséget és a támogatást. A német zarándokoknak arról beszélt a Szentatya, hogy a kábítószerek egyre nagyobb mértékű használata azt jelzi, hogy korunkban sokan nagy belső szenvedésen mennek keresztül. Figyeljünk jobban oda felebarátainkra, hogy időben észre vegyük, ha szükség van a segítségünkre. Az arab híveknek pedig megerősítette, hogy a kábítószer elleni küzdelem egyben harc az emberi méltóságért, és egy jobb jövő.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: vatican.va

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »