Elvenné a hazánknak járó pénzeket a brüsszeli baloldal

Elvenné a hazánknak járó pénzeket a brüsszeli baloldal

Elvenné a hazánknak járó pénzeket a brüsszeli baloldal

 

A hazánknak járó uniós források megvonását követeli szerdán elfogadott jelentésében az Európai Parlament alapjogi bizottsága. Jorge Buxadé spanyol konzervatív képviselő szerint az EP politikai aktivizmust folytat.

Megszavazták az Európai Parlament balliberális többségű Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) szerda délelőtti ülésén a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield jelentését, amelynek címe „Javaslat az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikke (1) bekezdésének megfelelően az Unió alapértékeinek Magyarország általi súlyos megsértése egyértelmű kockázatát megállapító tanácsi határozatra”.

Hírdetés

A jelentés kifejezetten arra utasítja az Európai Bizottságot, hogy vonja meg Magyarországtól az uniós Helyreállítási Alapból hazánknak jogszerűen járó forrásokat, ne hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet.

Az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakciójának nevében a spanyol VOX politikusa, Jorge Buxadé élesen bírálta a jelentést, amely álláspontja szerint nem objektív, arra használja fel az Európai Parlamentet, hogy politikai aktivizmust folytasson olyan demokratikusan megválasztott konzervatív kormányokkal szemben, mint amilyen a magyar is. Rámutatott, a dokumentum nem azonosítja objektíven a jogállamiság megsértését semmilyen módon.

Delbos-Corfield azzal támadta a spanyol politikust, hogy a szintén jobboldali, szuverenista Identitás és Demokrácia (ID) képviselője, a francia Nicolas Bay társaságában Buxade is tagja volt a múlt ősszel hazánkba látogató LIBE-delegációnak, ám állítása szerint nem vettek részt a legtöbb meghallgatáson. Buxade a kezével intett, hogy ez nem igaz, de már nem kapott szót.

„Tavares után Sargentini. Sargentini után Gwendoline Delbos-Corfield vette át a jogállamisági rendőr szerepét az Európai Parlamentben. Közben eltelt több mint tíz év és ugyanaz a nóta… Az EP több mint tíz éve képtelen jogilag alátámasztani az ideológiai vádjait. Kíváncsian várjuk, hogy ki jön majd Gwendoline Delbos-Corfield után és hogy hány évtizedig kap még fizetést sok EP-bürokrata Magyarország jogállamisági vegzálásáért” – írta korábban a jelentéssel kapcsolatban Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »