Elaludt betörés közben, ébredés után szőlőt csemegézett a kertben

Elaludt betörés közben, ébredés után szőlőt csemegézett a kertben

Elaludt betörés közben, ébredés után szőlőt csemegézett a kertben

A rendőrségre 2019. október 5-én, reggel érkezett bejelentés arról, hogy egy berettyóújfalui családi házba az éjszaka betörtek. A bejelentő – mivel megzavarta az elkövetőt – pontos személyleírást tudott adni a hívatlan vendégről.

Hírdetés

Az egyenruhások azonnal a környező utcák ellenőrzésébe kezdtek, és perceken belül el is fogták a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak a rendőrkapitányságra.

A nádudvari férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy még kora este tőrt be az ingatlanba. A gyanúsított elárulta, hogy kutatása közben ruhákat és cipőket is talált a házban, így gyakorlatilag teljes öltözéket cserélt, azonban a saját ruhaneműit, valamint cipőjét visszatette a szekrényekbe. Ezt követően egy papírtáskába, valamint egy szatyorba összegyűjtött néhány használati eszközt (bögre, ágynemű, gyufa), azonban a keresés közben az egyik szobában elaludt. A 32 éves férfi reggel felkelt, magához vette az összekészített használati cikkeket, majd a kertben lévő szőlőből kezdett falatozni.

Ekkor jelent meg a tulajdonos felesége, aki számon kérte az idegent, aki ezért menekülésre kényszerült és futásnak eredt. Pechére egy kerítés állta útját, amit a kezében lévő papírtáskával és szatyorral nem tudott átmászni, így azokat felakasztotta rá és üres kézzel menekült tovább. A rendőrök egy szomszédos utcában megállították.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást vele szemben. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »