Egy nap, két rablás – bűnügyi őrizetben a 15 éves börtöntöltelék-utánpótlás

Egy nap, két rablás – bűnügyi őrizetben a 15 éves börtöntöltelék-utánpótlás

Egy nap, két rablás – bűnügyi őrizetben a 15 éves börtöntöltelék-utánpótlás

Egy 15 éves fiút hallgattak ki gyanúsítottként és vettek bűnügyi őrizetbe a pásztói nyomozók, aki egy nap alatt két rablást is végrehajtott – felfegyverkezve. A rendőrök előterjesztést tesznek a takony előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Pásztói Rendőrkapitányságon 2018. május 15-én, a délutáni órákban, személyesen tett bejelentést egy férfi, miszerint a pásztói vasútállomáson ismeretlen személy megfenyegette és kirabolta. 

A rendőrök a forrónyomos intézkedések eredményeként beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves mátraverebélyi fiút. 

A nyomozás adatai alapján a fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. május 15-én, a pásztói vasútállomáson egy 19 éves férfit egy késsel megfenyegetett, majd készpénze átadására szólította fel.

A sértett a fenyegetés hatására a nála lévő készpénzt átadta a gyanúsítottnak, aki ezt követően elment a helyszínről. A fiatalkorú ezt követően – 15 óra körül – a Tar felé közlekedő vonaton, majd a tari vasútállomáson a nála lévő késsel megfenyegetett egy 13 éves fiút is, akit szintén a készpénze átadására szólított fel – a gyerek a követelésnek eleget tett. 

A rendőrök a fiatalkorút Mátraverebély belterületén, a délutáni órákban elfogták, a Pásztói Rendőrkapitányság épületébe előállították és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A pásztói nyomozók a 15 éves fiút bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »