Egy jótékonysági rendezvényen késelték meg Gdansk polgármesterét, most az életéért küzd

Egy jótékonysági rendezvényen késelték meg Gdansk polgármesterét, most az életéért küzd

Pawel Adamowicz, a lengyelországi Gdansk polgármestere életveszélyes sérüléseket szerzett, miután egy férfi késsel támadt rá.

nyilatkozta az egyik orvos, aki részt vett Adamowicz ötórás életmentő műtétjén. A hírek szerint a műtét közben 41 egységnyi vért kapott a polgármester, akit támadója a szíve környékén és a gyomrán szúrt meg.

A késeléssel egy 27 éves férfit gyanúsítanak. Stefan W. a lengyel sajtó értesülései szerint egy 15 centiméteres katonai késsel támadt rá a politikusra. A rendőrség a támadás után elfogta őt, a mai napon pedig várhatóan vádat emelnek ellene gyilkossági kísérletért.

Hírdetés

A Gazeta Wyborcza lengyel napilap értesülései szerint Adamowiczot a helyszínen és a műtét közben is újra kellett éleszteni.

Az 53-éves polgármester épp egy hagyományos jótékonysági rendezvényen mondott beszédet, mikor a pódiumra befutott Stefan W. és megkéselte őt. A TVN24 televíziós csatorna beszámolójában azt mondták, hogy a férfi a pódiumról olyasmiről kiabált, hogy a most ellenzékben lévő Polgári Platform (PO) kormányzása idején jogtalanul ítélték börtönbüntetésre. Adamowicz korábban tagja volt a PO-nak. “Ezért Adamowicz meghal” – mondta támadó a beszámolók szerint. A YouTube-ra felkerült videón ugyanez látható:

Adamowicz 1998 óta Gdansk polgármestere, tavaly novemberben hatodszor választották meg. Liberális politikusnak tartják.

dennikn.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »