"Egy igazán pofátlan kikötő- és ingatlanmutyit" gátolna meg Szentendrén a Jobbik képviselője

"Egy igazán pofátlan kikötő- és ingatlanmutyit" gátolna meg Szentendrén a Jobbik képviselője

Szentendrén is bepróbálkoztak a közvagyon magánvagyonná alakításával, méghozzá nem is akárhogyan: uniós közpénzek felhasználásával, önkormányzati ingatlan kisajátításával, túlterjeszkedő körbekerítéssel. Egy igazán pofátlan kikötő- és ingatlanmutyi állami cégek hallgatólagos támogatásával. 

– ezzel vezette fel csütörtök délután közzétett Facebook-bejegyzését Pál Gábor, a Jobbik szentendrei önkormányzati képviselője, aki „véget vetne a szabadrablásnak”.

A politikus által szentendrei hajóállomás-gate néven említett ügy előzményét felidézve írja, hogy a szentendrei önkormányzat még 2014-ben bérbe adta a Mafracht Kft-nek a régi hajóállomásnál lévő önkormányzati tulajdonú területet azzal a céllal, hogy ott turistahajók kikötésére alkalmas hajóállomás és iroda létesüljön. 

Pál hozzáteszi azt is: néhány éve több tízmillió forintnak megfelelő európai uniós közpénzt is igényelt a bérlő (amely nem más, mint az állami Mahart Passnave ügyvezetőjének cége). Állítása szerint a Mafracht azonban egy új cégbe, a Green River Kft-be apportálta az ingatlant, s egymilliárd forintért árulta kizárólagos használatú kikötővel rendelkező luxusházként. 

Hírdetés

Szerinte egy olyan ingatlant kínáltak eladásra, amelynek közforgalmú kikötőként kellene működnie, s amelynek a földterülete nem is az övé, hanem részben a szentendrei önkormányzaté, részben pedig a magyar államé.

A képviselő úgy látja, több szabálytalan ügyletre is sor került: jelentősen túlterjeszkedett az elkerítésnél, közterületet vont körbe kerítésével, nem biztosította a kikötő közforgalmú megközelítését, valamint az egykori MAHART-kikötőt kizárólagos használatú magán-mólóként hirdette az ingatlanhirdetésben. 

A posztjában azt is írja, elsődleges feladatának tekinti, hogy megakadályozza az ehhez hasonló „közvagyon-elbirtoklásokat”. 

Végül hangsúlyozta, hogy vizsgálatot és az önkormányzattal kötött szerződés felbontását kezdeményezte, és további lépések is várhatóak a szentendrei önkormányzat részéről – fejezi be írását az ellenzéki politikus.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »