Egy hónap után távozott az újbudai polgármester egykori SZDSZ-es kabinetfőnöke

Egy hónap után távozott az újbudai polgármester egykori SZDSZ-es kabinetfőnöke

Közös megegyezéssel megszűnt László Imre újbudai DK-s polgármester kabinetfőnökének, Lakos Imrének a munkaviszonya.

A polgármester a Facebook-oldalán azt írta: “Ezen a héten arra a döntésre jutottunk Lakos Imrével, Újbuda Polgármesteri Hivatalának eddigi kabinetfőnökével, hogy közös munkánkat befejezzük.” László Imre úgy fogalmazott, Újbuda fejlődése érdekében elkerülhetetlen, hogy a XI. kerület vezetése az önkormányzati testületben és a hivatalban egyaránt erős politikai, szakmai, emberi egységre épüljön.

“Most nem a viták, hanem a tettek ideje van. Egyetértettünk abban Lakos Imrével, hogy fontosabb az egységes, közös cselekvés, mint az azt esetleg akadályozó véleménykülönbség” – áll a bejegyzésben, amelynek végén a polgármester köszönetet mondott Lakos Imrének az eddigi munkájáért.

Hírdetés

A korábban a kerületben még SZDSZ-es politikusként alpolgármesterként dolgozó kabinetfőnök vesztét lapértesülések szerint egy ingatlanügy okozhatta. Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, újbudai önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón követelte a kabinetfőnök eltávolítását, mert szerinte Lakos Imre “keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán “egy kisebb korrupciós ügyet”.

A 24.hu információi szerint egy Fadrusz utcai önkormányzati ingatlanról van szó, amelyet korábban egy DK-politikus által vezetett cégnek akartak értékesíteni, és most pedig a bérleti díj több mint felét arra hivatkozva engedik el, hogy az eddigi irodai funkciót képzőművészeti bemutatóteremre módosítják.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »