Döntetlennel jutott tovább Anglia, Szlovénia és Dánia, a szerbek kiestek

Az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott Szlovénia csapatával kedden a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Kölnben, ezzel mindkét csapat továbbjutott a nyolcaddöntőbe, a magyar válogatott legjobb 16 közé kerülése pedig a szerdai játéknapon dől el.

Ahhoz, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány együttese biztosan tovább menjen, az angoloknak le kellett volna győzniük Szlovéniát. Gareth Southgate tanítványai azonban nagyon kevés helyzetet tudtak kialakítani a hősiesen védekező riválissal szemben, igaz, ezzel a 0-0-val is megnyerték csoportjukat.

A magyar válogatott így elsősorban akkor kerülhet be a legjobb 16 közé, ha szerdán Törökország pontot szerez Csehországgal szemben. Másik lehetőség a Románia-Szlovákia mérkőzésen egy nagy arányú – legalább négygólos – szlovák vereség, ennek a valószínűsége azonban csekély.

A mérkőzés első negyedórája puhatolózással telt, a szlovénok ugyanakkor valamivel lelkesebbnek tűntek, míg az angolok kissé dekoncentráltnak látszottak. A 20. percben aztán Saka közelről passzolhatott a kapuba, de a találatot les miatt érvénytelenítették. A folytatásban Anglia próbált nyomást helyezni a riválisra, de nem tudta hatékonyan átjátszani a betömörülő szlovén együttest.

Fordulás után megpróbált nagyobb tempóra kapcsolni a szigetországi csapat, amely egyre többször és egyre hosszabb időszakokra szorította kapuja elé az ellenfelet. Szlovénia az ereje túlnyomó többségét a védekezésre helyezte, és úgy tűnt, megpróbálja megőrizni a gól nélküli döntetlent. Végül az egyre fokozódó angol rohamok egyike sem ért célt, a szlovénok pedig az egy pont megszerzésével történetük során először jutottak tovább egy nagy torna csoportköréből.

A dánok továbbjutottak, a szerbek kiestek

Hírdetés

A dán és a szerb válogatott gól nélküli döntetlent játszott egymással kedden a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Münchenben, ezzel a dánok másodikként továbbjutottak, a szerbek pedig kiestek.

A kezdő sípszótól kezdve a dánok léptek fel kezdeményezőbben, a mélyen védekező szerbek a kontrákra próbáltak alapozni, de az első félidő szinte teljesen eseménytelenül telt. A térfélcserét követően a cserék hatására némileg megélénkült a mérkőzés, de a szerbek hiába voltak győzelmi kényszerben, erőtlen támadásaikból még csak helyzetig sem jutottak, míg a dánok egy idő után nem erőltették a támadásokat, megelégedtek a 0-0-val.

A további menetrend

A július 14-ig tartó németországi labdarúgó Európa-bajnokság menetrendje a nyolcaddöntőtől:

június 29., szombat:
nyolcaddöntő: Svájc-Olaszország, Berlin 18.00 (2)
nyolcaddöntő: Németország-Dánia, Dortmund 21.00 (1)
június 30., vasárnap:
nyolcaddöntő: Anglia – Hollandia/E3, Gelsenkirchen 18.00 (4)
nyolcaddöntő: Spanyolország – E3/F3, Köln 21.00 (3)
július 1., hétfő:
nyolcaddöntő: Franciaország-E2, Düsseldorf 18.00 (6)
nyolcaddöntő: Portugália – MAGYARORSZÁG/Szlovénia, Frankfurt 21.00 (5)
július 2., kedd:
nyolcaddöntő: E1 – Szlovénia/Hollandia, München 18.00 (7)
nyolcaddöntő: Ausztria-F2, Lipcse 21.00 (8)
július 5., péntek:
negyeddöntő: 3. nyolcaddöntő győztese – 1. nyolcaddöntő győztese, Stuttgart 18.00 (1)
negyeddöntő: 5. nyolcaddöntő győztese – 6. nyolcaddöntő győztese, Hamburg 21.00 (2)
július 6., szombat:
negyeddöntő: 4. nyolcaddöntő győztese – 2. nyolcaddöntő győztese, Düsseldorf 18.00 (4)
negyeddöntő: 7. nyolcaddöntő győztese – 8. nyolcaddöntő győztese, Berlin 21.00 (3)
július 9., kedd:
elődöntő: 1. negyeddöntő győztese – 2. negyeddöntő győztese, München 21.00
július 10., szerda:
elődöntő: 3. negyeddöntő győztese – 4. negyeddöntő győztese, Dortmund 21.00
július 14., vasárnap:
döntő, Berlin 21.00

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »