Dobrev Klára eljátszott a gondolattal, hol tartana az ország baloldali vezetéssel

Dobrev Klára eljátszott a gondolattal, hol tartana az ország baloldali vezetéssel

Az árnyék-miniszterelnök a DK XII. kongresszusán elmondott beszédében mások mellett arról beszélt, hogy a kormány az elmúlt 12 év alatt tudatosan, előre megfontolt szándékkal gyengítette a forintot.

Rezsimentő alapot hoz létre az árnyékkormány, segítő kezet nyújtva azoknak a családoknak, amelyeknek gondot jelent a decemberi fűtésszámla – jelentette be a DK XII. kongresszusán Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök. Az ellenzéki párt arra kér mindenkit, hogy akinek módja van rá, november 15-ig utaljon ebbe a szolidaritási alapba – számolt be az Index.

Dobrev Klára kongresszusi beszédében azt is közölte, hogy meglátása alapján ma Magyarország hatalmas bajban van. Leginkább azért, mert a magyar állam jelenleg gyenge, miután Orbán Viktor és kormánya az utóbbi 12 évben szisztematikusan legyengítette. Ezzel szemben egy erős állam arról ismerszik meg, hogy egy válság idején is képes megvédeni az állampolgárait. Sőt, szerinte a magyar állam ma nem csupán gyenge, hanem nemtörőm is, mert nem törődik az emberekkel.

A politikus azt szintén a gyenge állam jellemzőjének tartja, hogy – mint fogalmazott – „az árak az egekben, a bérek a pokolban”. Dobrev Klára szerint a kormány jelenleg egy lépést sem tesz, hogy megvédje a magyar munkahelyeket és kkv-kat. „Nem a háborúk és a szankciók, hanem a rossz kormányzás gyengítette meg Magyarországot” – hangoztatta.

Hírdetés

Azt külön hangsúlyozta, hogy

Orbán Viktor és kormánya az elmúlt 12 év alatt tudatosan, előre megfontolt szándékkal gyengítette a forintot.

Az árnyék-miniszterelnök azzal a gondolatkísérlettel is eljátszott, hogy mi történt volna, ha Orbán Viktor és a Fidesz helyett baloldali kormányok vezetik Magyarországot az utóbbi 12 év, példaként említve – mások mellett –, hogy 2014-2015 környékén az ország be tudott volna lépni az eurózónába, és ma az euró lenne a hivatalos fizetőeszköz Magyarországon, illetve hogy folytatódott volna a panelfelújítási program, ami jóval kisebb gázfelhasználást és így rezsit eredményezett volna a magyar családoknak, ezáltal jóval kisebb lett volna Magyarország energiafüggősége is.

Összességében a mostani válság töredékét éreztük volna meg, ha a baloldal kormányozza az utóbbi 12 évben az országot – vonta le a konklúziót Dobrev Klára. Ugyanakkor az árnyék-miniszterelnök azt is hozzátette, hogy természetesen a baloldali kormányok alatt is fordultak volna elő hibák és félrecsúszások – olvasható az Index tudósításában mások mellett.

Nyitókép: Demokratikus Koalíció/Facebook

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »