Danko: Stabil a Smer-SD, az SNS és a Hlas-SD koalíciója

Danko: Stabil a Smer-SD, az SNS és a Hlas-SD koalíciója

A kormánykoalíció szilárd – szögezte le keddi sajtótájékoztatóján Andrej Danko, az SNS elnöke, a parlament alelnöke. Visszautasította azokat az értesüléseket, hogy konfliktus van a kormánypártok között, illetve hogy az SNS gátolja a minimálbér emelését.

„A Smer-SD, az SNS és a Hlas-SD stabil koalíciót alkot”

hangsúlyozta Danko, és ezt a lakosságnak is világosan jelezni akarja. Hozzátette, nincs semmilyen probléma a koalícióban és a parlament is gond nélkül működik, a kormány javaslatai megkapják a szükséges támogatást.

mondta, például a Btk-ra és a közmédiáról szóló törvényre utalva.

Danko visszautasította, hogy az SNS blokkolja a minimálbér emelését, megjegyezte, hogy a munkaügyi tárca még nem kapta meg az állásfoglalást a pénzügyminisztériumtól. Arra várnak, milyen hatása lesz a javaslatnak a költségvetésre.

Hírdetés

„Számunkra az a fontos, hogy ne verjük szét a költségvetést”

tette hozzá az SNS elnöke.

Azt is leszögezte, a költségvetés összeállításakor feltehetően a minimálnyugdíj emelését is javasolni fogja az SNS. Ezt a koalíciós tanácsnak kell megvitatnia, Danko bízik benne, hogy mihamarabb visszatér Robert Fico (Smer-SD) kormányfő.

Azt is megismételte, hogy Peter Pellegrini államfővé választásával új helyzet áll elő, és a Hlas-SD-nek így erős pozíciói vannak az államigazgatásban, a minisztériumokban és az elnöki palotában.

Azt visszautasítja, hogy bárkit „sarokba akarnak szorítani”, de azt tartaná ideálisnak, ha a három legfőbb közjogi méltóság posztján megosztozna a három kormánypárt. Köszönetet mondott azért, hogy a Smer-SD hasonló értelemben nyilatkozott, és hozzátette, tárgyalniuk kell a kormánypártoknak a koalíciós szerződésről, illetve a koalíció működéséről.

tasr


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »