Danko: Az ülés legkésőbb szerdán véget ér

Danko: Az ülés legkésőbb szerdán véget ér

A rendkívüli parlamenti ülés kedden, legkésőbb szerdán (február 26.) véget ér. Ezt Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke jelentette ki, hozzátéve: nem akarja, hogy a kampánycsend idején is folytatódjon az ülés.

„Nem akarom, hogy a kampánycsend alatt is ülésezzünk, ezt nem is engedném. Az SZK Nemzeti Tanácsa nem befolyásolhatja a parlamenti választásokat, ezt világosan megmondtam Robert Ficónak is” – jelentette ki Danko újságírók előtt. Hozzátette: mindent elkövet annak érdekében, hogy a parlamenti ülést ma, legkésőbb holnap délelőtt méltóságteljesen lezárják, hogy az állampolgárok aztán már csak a szombati választásokra összpontosíthassanak. A házelnök nem szeretné azt sem, ha az ülés az éjszakába nyúlna.

Hírdetés

Danko szerint a parlamenti ülés prioritásai a 13. nyugdíj bevezetése és az Isztambuli Egyezmény elutasítása. Megjegyezte, hogy az utóbbival kapcsolatos határozatot Zuzana Čaputová államfő már nem utalhatja vissza a parlamentnek, és szerinte nem lesz bátorsága megvétózni a 13. nyugdíjról szóló törvénymódosítást sem. „Meglátjuk, hogy a családi pótlékhoz eljutunk-e” – fűzte hozzá.

Az autópálya-matricák eltörléséről a parlament elnöke annyit mondott, hogy ez a téma szélesebb társadalmi vitát igényel. Az utóbbi két javaslattal kapcsolatos gyorsított eljárásról a plénum többszöri próbálkozás után sem tudott szavazni, mivel nem volt határozatképes. Az újabb szavazás 17 órakor esedékes.

A 13. nyugdíj bevezetését gyorsított eljárás keretében terveznek elfogadni a képviselők, az Isztambuli Egyezmény elutasításáról is tárgyalnak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »