Csipkeíz a kalotaszegi terítéken – néptánc- és mazsorettcsoportok is fellépnek hétvégén a kalotaszentkirályi rendezvényen

Csipkeíz a kalotaszegi terítéken – néptánc- és mazsorettcsoportok is fellépnek hétvégén a kalotaszentkirályi rendezvényen

Hagyományos ételekkel, színes programokkal várják a résztvevőket a Kolozs megyei Kalotaszentkirályon a hétvégén tizenharmadik alkalommal tartandó csipkebogyó-fesztiválon.
Gasztronómiai, kulturális és szórakoztató programokon vehetnek részt az érdeklődők a 13. csipkebogyó-fesztiválon, amelyet pénteken és szombaton szerveznek a Kolozs megyei Kalotaszentkirályon.

A rendezvénysorozatot 20.30-tól Farkas György a Retyezátról szóló, fotóvetítéssel egybekötött előadása nyitja.

A csipkeízfőző verseny résztvevői szombaton 8 órától gyülekeznek a Szent István park mellett, ahol előkészítik, feldíszítik a standokat, majd 11 órától kezdetét veszi a verseny.

Hírdetés

A néptánc- és mazsorettcsoportok 11.30-tól felvonulnak a kultúrotthontól a Szent István parkig, az ünnepségen Póka András György polgármester mond köszöntőbeszédet. Fellép a szeghalomi mazsorettcsoport, a helyi Felszeg Gyöngye Néptánccsoport, valamint a csongrádi Bass on the road zenekar. 16 órakor a zsűri kiértékeli a lekvárokat, majd 20.30-tól kezdetét veszi a csipkebál a kultúrotthonban, ahol a táncos produkciókat követően kihirdetik a verseny eredményét, illetve a csongrádi zenekar, majd lemezlovas szórakoztatja a jelenlevőket.

A szervezők állandó programokat is kínálnak szombatra: a Kalotaszentkirályi tájház látogatása 10–16 óra között, az Ady Endre-emlékszoba megtekintése 10–12 és 14–16.00 óra között, a református erődtemplom látogatása 10–12 és 14–16.00 óra között.

Lehetőség nyílik lovasszekerezésre a faluban Szent István park–Bánffy-ház–központ–Szent István park útvonalon, illetve gyerekek lovagoltatására Betlendi Beáta és István felügyelete alatt 11–14 óra között.

A népművészeti vásárban számos érdekességet próbálhatnak ki a látogatók, mint a fafaragás, bútorfestés, kosárfonás, gyöngyfűzés. A szervezők különböző szörpökkel, bográcsgulyással, töltött káposztával, miccsel, sajttal, mézzel, lekvárokkal, süteményekkel várják a vendégeket.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »