Brenner Koloman: Szijjártó csak hebegett-habogott, amikor az orosz hekkertámadásról kérdezték

Az oroszok már a spájzban, illetve a külügyminisztérium szerverszobáiban vannak – ismételte meg Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője a parlament pénteki rendkívüli ülésén, amit a magyar külügyminisztérium informatikai rendszere elleni, 2021-es, orosz hekkertámadás miatt hívott össze az ellenzék. A Fidesz-frakció nem vett részt az ülésen.

Egészen, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter, aki amúgy nagyon határozottan szokott nyilatkozni, csak hebegett-habogott, amikor arról kérdezték, hogy milyen nemzetbiztonság szempontjából fontos információk jutottak az orosz titkosszolgálatok kezébe.

– jelentette ki a képviselő.

Emlékeztetett, hogy 2022-ben Szijjártó Péter még „kampányhazugságnak” nevezte az orosz hekkertámadás tényét, most pedig, amikor az ügy újra felmerült elutazott Fehéroroszországba, hogy az agresszor Vlagyimir Putyin szövetségesével üzleteljen.

A Külügyi Bizottság konzervatív alelnökeként Brenner Koloman több ízben kezdeményezte a bizottság összehívását és a fideszes külügyminiszter meghallgatását, hogy végre legyen diplomáciai következménye is ennek a felháborító ügynek.

Hírdetés

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: a Jobbik-Konzervatívok emelte fel legelőször a szavát az ellen, hogy egy orosz tankönyvekben 1956 hőseit fasiszta csőcselékként mutatja be a putyini propaganda. Brenner Koloman rámutatott: Szijjártó akkor sem kérette be az orosz nagykövetet.

Bezzeg, amikor EU és NATO szövetségeseink valamely politikusa egy esetenként valóban szélsőségesen liberális és igaztalan állítást tesz hazánkról, akkor nagyon bátran be szokta rendelni az adott ország nagykövetét

– tette hozzá. A Jobbik-Konzervatívok állástponta az, hogy mindenképpen nagyon komoly politikai következményei kellene, hogy legyen egy ilyen felháborító ügynek.

Brenner Koloman úgy látja, hogy az orosz hekkertámadás egyenes következménye annak a külpolitikának, amit „a fideszes egypárti túlhatalom” 14 éve folytat, melynek során olyan autoriter rendszerekhez dörgölőzik, mint Oroszország, Törökország és Kína. És következménye az a nemzetellenes társadalompolitika is, „melynek része, hogy félmillió ázsiai migránsmunkást akarnak hazánkba telepíteni” a kínai akkumulátorgyárakba.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »