Befőzés – lelkekben „tartósítva”

Befőzés – lelkekben „tartósítva”

Fiatalok az idősekért – tanulva segítünk címmel közösségformáló hétvégét tartottak Csíkszentdomokoson 17 fiatal és 8 idős részvételével a Szent Margit Házban. A programról annak vezetője, Darvas Piroska segítőnővér számolt be.

A fiatalok, akik a helyi kamilliánus csoport aktív tagjai, megtanulhatták, hogyan lehet hagyományos száraz tésztát, bordáslaskát és örmény ángádzsáburt készíteni, kerti zöldségeinkből, gyümölcseinkből pedig hagyományosan zakuszkát és almabefőttet eltenni télire. A hétvége során elkészült termékeket a fiatalok a faluban élő nehezebb anyagi helyzetű időseknek osztották szét. Vasárnap délelőtt az egyházközséggel együtt ünnepeltük a szentmisét, ahol hálát adtunk az idei termésért. A közös munka másokért hálával, örömmel töltötte el a résztvevők szívét-lelkét.

A tizenhét fiatal között voltak, akik még soha nem vettek részt ilyen munkában, és voltak, akik büszkén számoltak be arról, hogy „nagymamámnak én már sokszor segítettem a befőzésben, laskakészítésben”. Az idősek számára pedig nagy élmény volt, hogy vannak még fiatalok, akik számára fontos az ők tudásuk, tapasztalatuk. Ebben a hangulatban egy igazi többgenerációs kisközösség formálódott a hétvégén. Ám leginkább a mások szolgálatának tudata lelkesítette a csapatot, és így nem bánták, ha könnyekkel kellett küzdeni a hagymapucolásnál, ha vízhólyag lett a kezükön almahámozás közben. Ezek az élet apró áldozatai.

Hírdetés

Programunkat úgy látjuk, hogy az egy kezdet, és másokat is bátorítunk a szeretetszolgálat ilyen „kis” kezdeményezéseire, amelyek tartósan megmarad a lelkekben. Kezdeményezésünk támogatását hálásan köszönjük a Communitas Alapítványnak.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »