Az erdõirtásról és a elõrehozott választásról is vitázott Kelemen, Barna és Paleologu az Európa FM-nél

Első alkalommal kerĂźlt sor csĂźtĂśrtĂśk este az EurĂłpa FM rĂĄdiĂładĂł szervezĂŠsĂŠben hĂĄrom ĂĄllamfőjelĂślt vitĂĄjĂĄra. A mĹąsorban Dan Barna, a MentsĂŠtek meg RomĂĄniĂĄt SzĂśvetsĂŠg (USR) – SzabadsĂĄg, EgysĂŠg ĂŠs SzolidaritĂĄs PĂĄrtja (PLUS) SzĂśvetsĂŠg, Kelemen Hunor, az RMDSZ, ĂŠs Teodor Paleologu, a NĂŠpi Mozgalom PĂĄrt (PMP) jelĂśltje vett rĂŠszt.

Dan Barna Ăşgy vĂŠlte, hogyha nem kerĂźl sor előrehozott vĂĄlasztĂĄsokra, akkor nem biztos, hogy sikerĂźl „megszabadulni” a SzociĂĄldemokrata PĂĄrttĂłl (PSD), amely esĂŠllyel tĂŠrhet vissza a jĂśvő ĂŠvi vĂĄlasztĂĄsokon. Kelemen Hunor szerint „a jelenlegi konstrukciĂłban” nincs esĂŠly előrehozott vĂĄlasztĂĄsokat tartani. Teodor Paleologu Ăşgy vĂŠlte: az „alkotmĂĄny nem engedi”, hogy idő előtt vĂĄlasztĂĄst tartsanak.

Kelemen Hunor kijelentette: tĂ­z ĂŠvre meg kell tiltani a fĂĄk kivĂĄgĂĄsĂĄt az erdőkben (kivĂŠve a hĂĄztartĂĄsi fĹątĂŠsre szĂĄnt tĹązifĂĄt), le kell ĂĄllĂ­tani a faexportot ĂŠs erdősĂ­tĂŠsi programot kell indĂ­tani. Dan Barna „irreĂĄlisnak” minősĂ­tette a javaslatot, mert nem lehet „egy vĂĄlsĂĄgot egy mĂĄsik vĂĄlsĂĄggal megoldani”, szerinte a falopĂĄst kellene megakadĂĄlyozni. Paleologu szintĂŠn nem tĂĄmogatnĂĄ ezt a megoldĂĄst, mert az illegĂĄlis favĂĄgĂĄs szerinte “egy korrupciĂłs problĂŠma”. (agerpres)

Hírdetés

A teljes vita itt követhető végig:

NyitĂłkĂŠp: EuropaFM


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »