Az egészségügyi dolgozókért imádkoztak Szeged-Móravároson

Az egészségügyi dolgozókért imádkoztak Szeged-Móravároson

Fazakas Attila plébános a szeged-móravárosi Szent Kereszt Felmagasztalása templomban július 2-án, Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi szakemberekért mutatott be szentmisét, akik közül sokan személyesen, mások online, a plébánia közösségi oldalán keresztül kapcsolódtak be a liturgiába.

1992 óta minden évben július elsején a magyar egészségügy napját ünnepeljük. 1818-ban ezen a napon született meg Budán Semmelweis Ignác magyar orvos, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében.

A július 2-án, vasárnap Szeged-Móravároson bemutatott szentmisén köszönetet mondtak az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért, amellyel mindannyiunk egészségéért tesznek és a betegségben enyhítik a szenvedéseinket.

„Életünk folyamán előbb vagy utóbb mindannyian egészségügyi ellátásra szorulunk, de nem mindegy, hogy milyen szakemberekkel és lelkülettel találkozunk a különböző osztályokon. Magam is több egészségügyi intézményben jelen vagyok lelkipásztori munkámból eredően, és azt látom, hogy nemcsak a szaktudás fontos, valamint az, hogy miként végzik a munkájukat, hanem mindennek a lelki háttere is rendkívül lényeges” – mondta a plébános.

A pápai dokumentumok szerint az egészségügyi dolgozókat empátia, elfogadás, együttérzés jellemzi, de a legfontosabb szolgálatot külön is ki kell hangsúlyozni: az imaszolgálatot – mutatott rá szentbeszédben Fazakas Attila. Leszögezte:

Hírdetés

A lelkipásztor arra buzdította a szentmisén jelen lévőket, hogy imával mondjanak köszönetet az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyében nem csak Szeged-Móravároson volt szentmise az egészségügyben dolgozókért Semmelweis-nap alkalmából. Makón pénteken mondtak értük imát a kórház kápolnájában, Szentesen pedig vasárnap este mutattak be szentmisét, szintén a kórház kápolnájában; Békéscsabán, a Páduai Szent Szent Antal-templomban szombaton, Gyulán, a Nádi Boldogasszony-templomban vasárnap este kérték Isten közbenjárását az egészségügyi dolgozókért.

Forrás: Kiss Anna/Délmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »