Atilla dokumentumfilm – “Atilla birodalma a mai napig fennmaradt” – Magyarországon

Atilla dokumentumfilm – “Atilla birodalma a mai napig fennmaradt” – Magyarországon

A mostani hétvégén ismét elkezdík levetíteni “A birodalom vége” című sorozatot a Viasat History TV-csatornán. Az Atilla fejedelemről szóló közel egyórás rész élénk reakciókat váltott ki hazánkban. Az érdekfeszítő dokumentumfilm több részét a bugaci Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésen forgatták le.

Az ausztrál történész, David Adams dokumentumfilmje felkavarta a magyar TV-néző és internetező közönséget. Bár a film kisebb nagyobb hibái, pontatlanságai ellenére (a korabeli eltorzított, túlzó  nyugati, illetve bizánci források tényként közlése, stb.) a mindmáig készült legjobb, leghitelesebb dokumentum film Atilla hun nagyfejedelemről. A dokumentumfilm elkészítéséhez a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlést szervező Magyar Turán Alapítvány is segítséget nyújtott, több részletét a bugaci Kurultajon forgatták, illetve interjú látható benne többek mellett Bíró András Zsolttal illetve Kassai Lajossal is.

Hírdetés

A film legfigyelemreméltóbb gondolatai a zárszóban hangzanak el. David Adams megerősíti a magyar néplélekben régóta egyértelmű tényként kezelt érzést, mely szerint a magyarok Atilla leszármazottai. A dokumentum filmben az ausztrál történész arra a következtetésre jutott, hogy Árpád egyenes ágú leszármazottja lehetett Ernáknak, Atilla fiának. A beharangozó cikk végén, most az utolsó három perc videóját illesztettük be:


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »