Ártatlannak vallotta magát Biden adócsalással vádolt fia

Ártatlannak vallotta magát csütörtökön a Los Angeles-i szövetségi bíróságon az adócsalással vádolt Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia – jelentette a CNN hírtelevízió.

Hunter Biden ellen decemberben amiatt emeltek vádat, mert a 2016-2019-es pénzügyi időszakban nem fizetett be 1,4 millió dollárt.

Az 53 éves üzletember, aki állítása szerint leküzdötte a kábítószer- és alkoholfüggőségét, az újraválasztásért indulni kívánó apja republikánus ellenfeleinek kiemelt célpontja, akit a demokrata párti elnök Achilles-sarkának tartanak.

Az igazságszolgáltatás azzal vádolja, hogy "adófizetés helyett milliókat költött extravagáns életmódjára". A vádirat emellett kikér a kábítószer-fogyasztására, csakúgy, mint "hölgykísérőkre", luxusautókra és öltözékekre költött kiadásaira.

Hírdetés

Hunter Bident az ügyben akár tizenhét évi börtönnel is sújthatják.

Biden ügyvédje, Abbe Lowell kijelentette, hogy védence befizette az adóhátralékot, és "a vezetékneve miatt folyik ellene üldözés".

Az elnök fia, aki nyilvánosan beszélt a kábítószer-fogyasztásáról, soha nem volt állásban a Fehér Házban, és apja kampányában sem vett részt.

Hunter Biden ártatlannak vallotta magát a Delaware államban illegális fegyvertartás miatt ellene folyó eljárásban is.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »