A végzõsökön kívül mindenkinek május 5-én kezdõdik az iskola. A miniszter gyorsteszteket szeretne

A végzõsökön kívül mindenkinek május 5-én kezdõdik az iskola. A miniszter gyorsteszteket szeretne

A tavaszi extra hosszú vakáción levő tanulók május 5-én térhetnek vissza az iskolákba (ahol a járványhelyzet megengedi), kivéve a végzős, vagyis a VII. és XII. osztályokat, ahol csak május 10-én kezdődik az oktatás. Sorin Cîmpeanu hétfőn sajtótájékoztató keretében jelentette ki azt is, hogy az iskolákban sokkal szigorúbban tartják be az egészségügyi szabályokat, mint máshol, ezért optimális körülmények között tarthatják meg az órákat.

Hírdetés

Ugyanakkor azt is közölte, hogy a végzős osztályoknak június 11-én ér véget a tanév, vagyis már csak egy hónap áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy felkészüljenek az országos felmérőre. Úgy vélte, hogy az esetükben sem indokolt a hibrid rendszer fenntartása – amikor csak az osztály fele vesz részt egyszerre élőben az órákon -, és ezért kérte ennek a kitételnek az eltörlését, hogy mindenki bejárhasson az órákra.

Cîmpeanu kihangsúlyozta, hogy fontosnak tartja, hogy az iskolákba vezessék be gyorstesztelést a diákok számára, de ezzel kapcsolatban még várja az egészségügy minisztérium válaszát. „Az ideális az lenne, hogy ezt a problémát meg tudjuk oldani már a húsvéti vakáció végéig” – szögezte le. (g4media)

Fotó: kyo azuma on Unsplash


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »