A Teslák kulcsát a karunkon hordhatjuk

Az amerikai autógyártó sokak szerint nem is hagyományos autókat, inkább négykeréken guruló számítógépeket árul, amelyek elképesztő dolgokra adnak lehetőséget, írta a teslasok.hu. A Teslák esetében már az autó nyitása és indítása is különleges tud lenni. A Model 3 óta a hagyományos távirányítós slusszkulcsot teljesen felváltották a kulcskártyák, illetve az okostelefonok. A Tesla-tulajdonosok tehát azon szűk körbe tartoznak, akik egyszerűen a mobiljukkal képesek nyitni és zárni az autójuk, sőt, ha kell, ki is parkoltathatják az autójuk egy szűk helyről, csak az androidos vagy iOS-es telefonjukkal.

A fejlődés pedig csak előre haladhat, a Tesla pedig, ha már valamiben jeleskedik, miért ne vigye tovább az ötletet. Egyes híresztelések szerint a gyártó már azon dolgozik, hogy akár okostelefon nélkül, okosórával is kinyithassák a tulajdonosok az autóik. A Redditen egy a Teslához elvileg közel álló személy azt írta, hogy az újdonság hamarosan meg is érkezik az autókba, hiszen az ehhez szükséges okosórás alkalmazás alapjaival és kezelőfelületével már elkészült a Tesla, de korántsem vehetjük teljesen biztosra, hogy igaza van az illetőnek.

Hírdetés

Az érkezés esélyeit azonban nagyobbítja, hogy nem feltétlenül csak a Tesla, hanem az okostelefon-gyártók is dolgoznak az okosórás ajtónyitáson. Az Apple például idén bejelentette, hogy a hamarosan érkező új fejlesztéseik között lesz az is, hogy az általuk gyártott Watch okosórák párosíthatók legyenek az erre képes autókkal. Az amerikai techcég ezesetben a Teslát nem említette, de nem is feltétlen van szükség arra, hogy az Apple külön a Teslához igazítsa a rendszere működését. A Tesla ugyanis, ha szeretné, bizonyára megoldja az okosórás működést, ugyanúgy, ahogyan a telefonos kulcsot is meg tudták valósítani.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »