A szlovák államfő szerint fegyver is kell Ukrajnának

Zuzana Čaputová a Facebookon közzétett üzenetében azt írta, még csak fegyvernyugváshoz sem vezet, ha Ukrajna nem kap hadianyagot. Ez a hozzáállás emberileg érthető, de nem békét, hanem Ukrajna elfoglalását és Oroszország megerősödését eredményezi.

Ukrajna Putyin hatalmi érdekeinek területévé válna. Ez nem szolgálná Szlovákia érdekeit. A mi érdekünk, hogy ne olyasvalaki legyen a szomszédunk, aki nem tudja, hol a határ, civileket gyilkol – idézte a Paraméter a szlovák államfőt, aki szerint a háborút Vlagyimir Putyin kezdeményezte, ő is fejezheti be. Míg ez megtörténik és az ukránok ellenállnak, a legfontosabb érdek segíteni őket minden eszközzel, amely nem sodorja bele a háborúba Szlovákiát.

Hírdetés

Zuzana Čaputová szerint az Ukrajnának nyújtott segítség elsősorban humanitárius, a háború elől menekülő nőknek, gyerekeknek, de hadianyagot is magába foglal azoknak, akik a családjukat, hazájukat védik Putyin Oroszországának többszörös, mindenre képes túlerejével szemben. Hangsúlyozta, az Ukrajnának nyújtott hadianyagokkal nem más országot támadnak, hanem a sajátjukat védik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »