A PSD és a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) fúzióját fontolgatja Dãncilã

A PSD és a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) fúzióját fontolgatja Dãncilã

A SzociĂĄldemokrata PĂĄrt (PSD) ĂŠs a RomĂĄnia HaladĂĄsĂĄĂŠrt OrszĂĄgos SzĂśvetsĂŠg (UNPR) fĂşziĂłjĂĄt fontolgatja a PSD – jelentette ki vasĂĄrnap Viorica Dăncilă, a pĂĄrt elnĂśke.

Viorica Dăncilă azt mondta, a javaslat az UNPR rĂŠszĂŠről ĂŠrkezett, ĂŠs a PSD orszĂĄgos vĂŠgrehajtĂł bizottsĂĄgĂĄban fogjĂĄk megvitatni azt. A levĂĄltott kormĂĄnyfő szerint tĂśbb – nem parlamenti – pĂĄrt is jelezte, hogy egyĂźttmĹąkĂśdne a SzociĂĄldemokrata PĂĄrttal.

Hírdetés

Vasárnap újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy számára az ország stabilitása a fontos, ezért ha a Cotroceni-palotába kerül, nem fogja támogatni előrehozott választások kiírását, és nem fog széthúzást gerjeszteni az állampolgárok között.

Arra a kérdésre, hogy harmadik jelöltet is tervez-e nevesíteni az uniós biztosi tisztségre, a kormányfő azt mondta: beszélni fog ez ügyben Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság kijelölt elnökével.

Kijelentette, naponta Ăşjabb ĂŠs Ăşjabb politikai vezetők fognak Ăśssze ellene, de ő „a vĂŠgsőkig” harcolni fog ellenĂźk, fĂźggetlenĂźl attĂłl, hogy milyen vĂĄdakkal ĂŠs sĂŠrtĂŠsekkel illetik. „Ez mindenkire vonatkozik, az ĂĄllamfőre is, ĂŠs azt akarom mondani az elnĂśknek, hogy nem mi voltunk egy kudarcos kormĂĄny, hanem az ő elnĂśksĂŠge vallott kudarcot” – mondta Dăncilă. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »