A parlament nem szavazta meg a genderideológiát korlátozó törvényt

A parlament nem szavazta meg a genderideológiát korlátozó törvényt

Az ellenzéki Kresťanská únia által beterjesztett javaslat, ami korlátozta volna a genderideológia terjedését, elbukott a parlamentben. A parlament nem utalta második olvasatba a törvénymódosítást, ami lényegében bebetonozta volna a születési számok azon tulajdonságát, hogy magukban hordozzák az adott személy nemére (férfi vagy nő) vonatkozó információt.

Mindössze 23 képviselő szavazott igennel a javaslatra a második olvasatban, a KDH és a Slovensko (egykori OĽANO) képviselői. A KDH soraiból azonban František Mikloško tartózkodott. Ez nem annyira meglepő, Mikloško jelenleg az a politikus a KDH-ban, aki a kereszténydemokraták a progresszívokkal való összeegyeztethetősége és együttműködése felett őrködik. Korábban is élesen kritizálta a KÚ javaslatát.

Harminckilenc képviselő a PS és az SaS frakcióiból nemmel szavazott, 71 képviselő pedig tartózkodott, köztük a Smer, a HLAS és az SNS képviselői – vagyis a kormánypártok nem álltak be a javaslat mögé, ami meg is pecsételte a sorsát.

A Štandard szlovák konzervatív hírportál információi szerint a kormánypárti képviselők szabad kezet kaptak a szavazáson, nem volt koalíciós megállapodás a javaslat kezelése kapcsán.

Hírdetés

A KDH képmutatással vádolta meg a kormánypártokat, akik még ellenzékben egy ugyanilyen javaslatot bejuttattak a második olvasatba.

Tegyük hozzá, hogy  a KDH sem volt épp egységes a javaslat kapcsán. Annak beterjesztésekor a frakció egy része kritikusan állt a témához, és nem csak Mikloško emelte fel ellene a szavát.

A KÚ konzervatívjai nehezítenék a jogi nemváltást. A KDH nem tudja mit akar, a PS öngyilkosságokkal riogat

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »