A miniszterelnök szerint nem normális, hogy egy nyugdíjas személy a nyugdíja mellett jövedelmet is kapjon az államtól

Nem normális dolog, hogy egy személy, aki nyugdíjba ment és nyugdíjat kap, az állami szektorból jövedelmet is kapjon, jelentette ki Ludovic Orban kormányfő vasárnap reggel.

‘EgyetĂŠrtek azzal, hogy tilos legyen a nyugdĂ­j- ĂŠs fizetĂŠshalmozĂĄs. Nem normĂĄlis, hogy olyan szemĂŠlyek, akik nyugdĂ­jba mentek ĂŠs nyugdĂ­jat kapnak, emellett jĂśvedelmet kapjanak az ĂĄllami szektorbĂłl (…) legyen vilĂĄgos a dolog, azokrĂłl van szĂł, akik negyven valahĂĄny ĂŠvesen nyugdĂ­jba mennek a rendőrsĂŠgtől, vagy mĂĄs struktĂşrĂĄktĂłl, kapjĂĄk a nyugdĂ­jat, amelyek tĂśbbsĂŠge magasabb, mint az ĂĄtlagnyugdĂ­j, ĂŠs emellett jĂśvedelmet kapnak az ĂĄllami szektorban. (…) Ha magĂĄnszektorban dolgozni akarnak, semmi gond, azzal sincs gond, ha folytatni akarjĂĄk tevĂŠkenysĂŠgĂźket, de ebben az utĂłbbi esetben a fizetĂŠst kell vĂĄlasztaniuk, ameddig dolgoznak’ – vĂĄlaszolta a kormĂĄnyfő az arra vonatkozĂł kĂŠrdĂŠsre, hogy egyetĂŠrt-e a nyugdĂ­jnak az ĂĄllami szektorbĂłl szĂĄrmazĂł fizetĂŠssel valĂł halmozĂĄsĂĄnak betiltĂĄsĂĄval.

Hírdetés

Orban kifejtette mĂŠg, hogy vĂŠlemĂŠnye szerint a kĂśzigazgatĂĄsnak korszerĹąsĂ­tĂŠsre van szĂźksĂŠge, friss emberekre, akiknek mĂĄsfajta mentalitĂĄsuk van, akik a 21. szĂĄzad szintjĂŠn, eurĂłpai mĂłdon kĂŠpesek tevĂŠkenykedni a kĂśzszolgĂĄltatĂĄsban ĂŠs kĂśzigazgatĂĄsban.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »