A magyar fiatalok sikerre vannak ítélve

A magyar fiatalok sikerre vannak ítélve, övék a jövő – hangoztatta az innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a II. Grassalkovich Országos Történelmi Verseny eredményhirdetésén szombaton a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Hírdetés

Hankó Balázs kijelentette, a kormány azért dolgozik, hogy „a magyar kreativitás és tehetség sokszorozódjon”, és a verseny célja is ez volt.
   
Manapság innovációról beszélünk, de azt mondhatjuk, hogy a 18. század egyik legnagyobb innovátora Grassalkovich Antal volt, aki kreativitásával, szorgalmával, kitartásával Magyarország legmeghatározóbb urai közé jutott – fejtette ki az államtitkár.
   
Gratulált a felkészítő tanároknak és külön köszönetét fejezte ki a szervezőknek, amiért a versenyen több külhoni magyar diák is részt vett, hiszen „így erősödünk itt, a Kárpát-medencében”.
   
„Legyünk büszkék történelmünk nagyjaira!” – mondta Hankó Balázs, hozzáfűzve, a Grassalkovich örökség megújul, és Gödöllő javára válik.
   
Varga Kálmán történész a zsűri részéről azt mondta, nagyon sokat dolgoztak a megadott témákon a diákok, és komoly teljesítményt nyújtottak. Grassalkovich Antal életpályáját nem egyoldalú módon járták körbe, hanem „munkásságának minden szegmensébe bemerészkedtek”. Nem voltak mentesek a humortól sem az előadások, és nagyon jó színészi játékokat láttunk – fogalmazott a történész.
   
Az 1. korcsoportban (5-7. évfolyam) az első és harmadik helyezést a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium két csapata érte el, második lett az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium csapata. A 2. korcsoportban (8-10. évfolyam) a felvidéki Selye János Gimnázium csapata lett az első, a második a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium, a harmadik a veszprémi SzC Ipari Technikum csapata lett a GDL Pelikán Egyesület által szervezett versenyen.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »