A legfõbb ügyész pozitívan értékelte a romániai bírák és ügyészek tegnapi tiltakozását

A legfõbb ügyész pozitívan értékelte a romániai bírák és ügyészek tegnapi tiltakozását

Ez egy európai szintű korrupcióellenes lecke, amelyet a romániai bírák és ügyészek adtak, reagált Augustin Lazăr legfőbb ügyész a bírák és ügyészek igazságügyi törvények módosításai elleni tiltakozására.

„Ez egy jó hír, ha a pozitív oldalát nézzük, vagyis egy európai szintű magisztrátusunk van, amely érett, ismeri az európai kultúra értékeit és képes megvédeni az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Ez egy európai szintű korrupcióellenes lecke, amelyet a romániai bírák és ügyészek adtak”, nyilatkozta Augustin Lazăr a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) előtt.

Hírdetés

A legfőbb ügyész kihangsúlyozta, a bírák és ügyészek „nagyon illedelmesen” tiltakoztak, és „nem tettek semmi sértőt”.

„Az európai igazságügyi kultúrának megfelelően fejezik ki magukat. Nem tettek semmi sértőt, sőt, kimutatták, hogy nem mindegy számukra az, hogy befolyásolhatják az igazságügy függetlenségét”, mondta Lazăr.

Arra a kérdésre, hogy a bírákat és ügyészeket megbüntethetik-e, Augustin Lazăr a CSM elnökének, Mariana Ghenának a hétfői levelét említette, majd hozzátette, hogy aki bíró vagy ügyész. tudja, hogy „mit kell tennie”. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »