A közlekedési miniszter állítólag a bizalmatlansági indítvány napján késleltetni akarta a belföldi repülõjáratokat

Mădălina Mezeit néhány napja leváltották a Román Légiközlekedési Vállalat (TAROM) éléről, erre fel kiállt a sajtó elé, és azt monda, azért bocsájtották el, mert nem volt hajlandó a bizalmatlansági indítvány napján a belföldi járatokat késleltetni. Mezei azt mondja, mindezt a közlekedésügyi miniszter, Răzvan Cuc kérte tőle, aki így akarta elérni, hogy ellenzéki képviselők és szenátorok időben Bukarestbe jussanak.

“Azt mondta, hogy az emberek mennek a bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄnyra, ĂŠs talĂĄljak ki valamilyen technikai problĂŠmĂĄkat” -mondta Mezei. “Nem ĂŠrtette meg, hogy nekem erre nincs hatĂĄskĂśrĂśm, mert a pilĂłtĂĄk szabad emberek, akik nem az igazgatĂł dĂśntĂŠseit kĂśvetik” -mondta Mezei, ezzel kvĂĄzi azt ĂĄllĂ­va, hogy ő akĂĄr meg is csinĂĄlta volna, amit Cuc kĂŠrt, csak ĂŠppen nem ĂĄllt a hatĂĄskĂśrĂŠben.

“Én nem vagyok politikailag elkĂśtelezett, bĂ­ztam nĂŠhĂĄny emberben, akik szakmailag ellenőriztek, a huszonkĂŠt ĂŠves karrierem a nĂŠvjegykĂĄrtyĂĄm. AzĂŠrt neveztek ki, hogy megmentsem a vĂĄllalatot” – mondta kĂśzvetlenĂźl ezutĂĄn a volt igazgatĂł.

Hírdetés

A Tarom igazgatótanácsa kedden döntött Mezei menesztéséről, aki mindössze január óta töltötte be ezt a tisztséget. Mezei elmondta, ledöbbent, amikor felhívták, hogy összeül a tanács, hogy őt lemondassák.

Az esetet aztĂĄn Ludovic Orban kijelĂślt miniszterelnĂśk is felemlegette, hitelt adva a volt igazgatĂł szavainak, mondvĂĄn, hogy ez a szĂłbeszĂŠd jĂĄrja a Taromon belĂźl is.

A vĂĄdakra reagĂĄlt Răzvan Cuc, a kĂśzlekedĂŠsi miniszter is. Aki azt mondta, “Ăşgy lĂĄtszik, a volt igazgatĂł nem ĂŠrtette meg, hogy amennyiben nem teljesĂ­tesz, nem tarthatod meg az ĂĄllĂĄsodat”.

Cuc nem ĂŠrti, hogy Mezei hogyan mondhatja ezeket, hiszen ő Tarom szerkezeti ĂĄtalakĂ­tĂĄsĂĄval volt megbĂ­zva, ĂŠs ezt nem vĂŠgezte el. “Ha valaki ilyet kĂŠrt volna tle, akkor akkor kellett volna nyilvĂĄnossĂĄgra hoznia. Az igazgatĂł asszony mostanĂĄig vĂĄrt, remĂŠlve, hogy ĂĄldozatkĂŠnt ĂĄllĂ­thatja be magĂĄt, ĂŠs visszatĂŠrhet a pozĂ­ciĂłjĂĄra valakinek a tĂĄmogatĂĄsĂĄval. Nem ĂŠrti meg, hogy a munka megtartĂĄsa csak a teljesĂ­tmĂŠnyről szĂłl, ĂŠs nem hĂĄttĂŠrjĂĄtszmĂĄkrĂłl. Ha jĂłl tudom, amikor elbocsĂĄtottĂĄk, semmit nem tudott felhozni vĂŠdelmĂŠre” -mondta a miniszter. (hĂ­rszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »