A Boeingből kiesett mobiltelefon túlélte a csaknem 5000 méteres zuhanást

A Boeingből kiesett mobiltelefon túlélte a csaknem 5000 méteres zuhanást

Nyitókép: SITA

Az egyesült államokbeli Oregon állam lakosa egy szinte érintetlen mobiltelefont talált az út szélén Portland városa közelében. A telefon feltételezhetően annak az Alaska Airlines Boeingjából esett ki, melynek a múlt héten repülés közben leszakadt a törzs egy része. Erről a DPA ügynökség számolt be.

„Sértetlenül túlélte körülbelül 4900 méteres zuhanást”

írta a megtaláló, Sean Bates az X közösségi oldalon, hozzátéve, hogy az eszközt átadta az Egyesült Államok Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanácsának (NTSB).

Hírdetés

Az NTSB szóvivője több sajtóorgánumnak elmondta, hogy a telefon „valószínűleg” a megsérült Alaska Airlines gépről származott. Hozzátette, hogy a berendezést azóta átadták a légifuvarozónak.

Bates szerint a még félig feltöltött mobiltelefon gyakorlatilag sértetlen volt és repülési üzemmódba volt állítva. Elmondta, hogy valószínűleg az Alaska Airlines járatának egyik utasáé volt. Erről tanúskodott a társaság járatának két feladott poggyászáról szóló nyugta a mobiltelefon kinyitott kijelzőjén. A készülékhez egy törött töltőkábel is csatlaktatva volt.

Pénteken Portlandből a kaliforniai Ontarióba tartó repülés közben 4900 méter alatti magasságban leszakadt a törzsnek az ablakhoz kapcsolódó része a vészkijárat nyílásánál. A pilóták kénytelenek voltak visszafordulni a repülőtérre, a 171 utas és a személyzet hat tagja közül senki sem sérült meg. Az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA) világszerte mintegy 170 repülőgép ideiglenes felfüggesztését rendelte el.

A törzs leszakított részét és néhány más tárgyat, beleértve az említett mobiltelefont korábban Portland külvárosában találták meg.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »