Vádemelés a lányát kádba fojtó nővel és élettársával szemben

Vádemelés a lányát kádba fojtó nővel és élettársával szemben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal az anyával és élettársával szemben, akik a nő lányát brutális módon gyilkolták meg.

Hírdetés

A vádirat szerint a nő élettársával és saját, mentálisan sérült, középsúlyosan elmegyenge lányával élt együtt egy Nyírbátor környéki kis településen. A fiatal lány önállótlan volt, teljeskörű irányításra szorult, gyógyszerei szedésének felügyeletét is az anyja látta el.

2022 tavaszától a vádlott nő egyre türelmetlenebb lett gyermeke gondozása kapcsán, a nyári időszakban már több esetben bántalmazta puszta kézzel a sértettet. Mindez odáig fajult, hogy a nő a sértettnek nagy fájdalommal járó, életveszélyes sérüléseket okozott. 2022. július végén a vádlottak a súlyosan sérült lányt a lakóházuk fürdőszobájába vitték, ahol közösen a fürdőkád vizébe fojtották.

A sértett halálának közvetlen oka a fulladás volt, amely azonban rendkívüli szenvedés után következett be.

A főügyészség az anyát és élettársát különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja, velük szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés az indítvány.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »