6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos

6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos

Szerelmi fogadalmaival mintegy 6,5 millió forintot csalt ki egy, az online térben vadászó szélhámos egy Győr-Moson-Sopron vármegyében élő asszonytól.

Hírdetés

Az internet egyik közösségi oldalán ismerkedett meg a csaló az áldozatával, akivel elhitette, hogy élete társául választaná. A bejelölést követően levelezni kezdtek, a férfi elmesélte a kiszemeltnek, hogy egy távoli országban katonaként szolgál, azonban abbahagyná hivatását, nyugdíjba vonulna, és visszaköltözne Magyarországra a tartós kapcsolat reményében.

Meggyőzte a nőt arról, hogy nyugdíjazásához és egyéb költségeihez anyagiakra van szüksége. A boldog együttélés ígéretével több millió forint átutalására buzdította az asszonyt, amelynek ő eleget is tett.

Az esettel kapcsolatban a Soproni Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt folytat eljárást.

Az ilyen jellegű csalások tipikus sértettjei az 50 év fölötti, egyedül élő nők, de volt már rá példa, hogy férfiakat sem kíméltek a szélhámosok. Az áldozatok nagy része naivan, a valódi szerelemre várva kerül a csalók bűvkörébe, akik megnyerő stílussal, a közös életről szóló ígéretekkel – a megtévesztett emberek érzelmeit kihasználva – csapják be őket.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »