2018 – képzőművészet

2018 – képzőművészet

A pincétől a padlásig megújult a Szépművészeti Múzeum, ez volt az intézmény eddigi legnagyobb rekonstrukciója. A közönség csaknem kétezer négyzetméternyi kiállítóteret kapott vissza, korszerű étterem, kávézó és ruhatár várja a látogatókat. Baán László főigazgató hangsúlyozta: korábban a közönség elől elzárt tereket is megnyitottak novembertől.

A Szépművészeti Múzeum barokk szárnya még zárva van a felújítási munkálatok miatt, az épület egészét nyáron nyitják meg.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlatot 2018 nyarán a Magyar Nemzeti Galéria, a kiállítást több mint 220 ezren látták.

Hírdetés

Több mint 140 ezren látták az országjárásra küldött Seuso-kincseket, a vándorkiállítás leletanyagát június végétől a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatja a közönség.

Idén a Műcsarnok új Nemzeti Szalon sorozata “Kéz-Mű-Remek” címmel a népművészet, a hagyományos paraszti kultúrából merítő kortárs kézművességet mutatta be.

A Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt World Press Photo kiállítás idei különlegessége az volt, hogy nemcsak a világ legjobb sajtófotóit, hanem már multimédiás és mozgóképes sajtóanyagokat is bemutatott, jelezve ezzel az újságírás új műfajainak térnyerését.

A 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében nyílt meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Művészeti és anyagi értékét tekintve is történetének eddigi legjelentősebb kiállítását tartotta 2018 nyarán a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ. A tárlat egy Johannesburgi Művészeti Galéria anyagából válogatta ki az impresszionisták és a modern alkotók kiváló műveit. Több mint ötven remekmű – köztük Monet, Van Gogh, Cézanne és Picasso olajképei, rajzai kaptak helyet a kiállításon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »