15 ezer hrivnyát ígérő álláshelyek a Kárpátaljai Foglalkoztatási Szolgálatnál és elítélték a Kárpátalján működő zsarolócsoport tagjait: május 19-i hírösszefoglaló

15 ezer hrivnyát ígérő álláshelyek a Kárpátaljai Foglalkoztatási Szolgálatnál; Elítélték a Kárpátalján működő zsarolócsoport tagjait; Egy pornó oldal hivatkozását találták egy tankönyvben Ukrajnában; Leváltotta az ukrán parlament az egészségügyi minisztert; Kilengett a felhőkarcoló, kitört a pánik (Video). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 19-én.

A Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat adatbázisában 943 betöltetlen állás található, melyek között szép számmal akadnak olyanok is, amelyek 15 ezer hrivnya feletti fizetést ígérnek. Kárpátalján több mint 15 ezer hrivnya fizetést adnak a traktorvezetőnek és fúrógép kezelőnek; a technológusnak 17 000 hrivnyát ajánlanak fel.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat elfogta egy zsarolócsoport négy tagját, akik Kárpátalján több lakost is megfélemlítettek. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint egy zsarolócsoport négy tagját ítélték el, akik mesterséges konfliktushelyzeteket létrehozva pénzt követeltek az állampolgároktól a helyzet „rendezéséért”.

Hírdetés

Ukrajnában, Kirovograd megyében a 10. osztályos ukrán nyelv tankönyv a tananyagok online linkjeit is tartalmazza. Az összeállításnál azonban hibát követtek el, így egy olyan link is bekerült a tankönyvbe, amelyen egy pornó oldal tekinthető meg. A hiperhivatkozásban W helyett V betűt írtak, ami a hibához vezetett.

Menesztette posztjáról az ukrán parlament kedden Makszim Sztepanov egészségügyi minisztert. A miniszter leváltásáról szóló előterjesztést, amelyet Denisz Smihal miniszterelnök nyújtott be, 292 képviselő támogatta a 450 fős törvényhozásban. Sztepanov beszédében megjegyezte, hogy ő maga sem volt elégedett az oltási kampány ütemével, de úgy véli, hogy „az oltásellenesek ellenállása és a politikusok destruktív kritikája ellenére” csapata mindent tőle telhetőt megtett.

Evakuálták Kína egyik legmagasabb felhőkarcolóját kedden, miután a Sencsen városában található épület látványosan kilengett. Az épületben és a környéken tartózkodók között kitört a pánik, biztonságos helyszínt keresve menekülni kezdtek. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint földrengés nem történt a városban a mai napon.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »