Zelenszkij motivál: Extra szabadság jár az orosz harci eszköz megsemmisítéséért

Zelenszkij motivál: Extra szabadság jár az orosz harci eszköz megsemmisítéséért

Azok az ukrán katonák, akiknek sikerül megsemmisíteniük az orosz harci eszközöket, extra szabadságra lesznek jogosultak. 

Az ukrán kormány ezt a héten hagyta jóvá. A rendszer állítólag úgy működik, hogy minél értékesebb felszerelést hatástalanítanak a katonák, annál több szabadságot kapnak – olvasható a Kanal 24 ukrán tévécsatorna honlapján.

A katonai egység parancsnoka dönthet úgy, hogy legfeljebb három további katona, aki részt vett az ellenséges haditechnikai eszközök megsemmisítésében, szintén extra szabadságot vehet ki.

A Kanal 24 tudósítása szerint az ukrán katonák évente legfeljebb 30 nap szabadságra jogosultak, de azt nem vehetik ki egyszerre. Komoly családi okok miatt is jogosultak szabadságra.

Hírdetés

Szemjon Pegov orosz katonai blogger, aki a WarGonzo online néven publikál, azonban tavaly júniusban egy Vlagyimir Putyin elnökkel folytatott találkozón megkérdőjelezte, hogy valóban történtek-e kifizetések nyugati tankok ukrajnai megsemmisítéséért vagy ukrán harcálláspontok eltalálásáért.

Én személyesen nem ismerek senkit, aki ilyet kapott volna”

– mondta az orosz elnöknek.

Az oroszok tavaly júniusban közreadtak egy videót, amelyen az látható, hogy Andrej Kravcov orosz katona egymillió rubelt kapott egy megsemmisített Leopard harckocsiért, amelyet az ukránok Németországtól szereztek meg. A prémiumot a kórházban a súlyosan sebesült katonának a Zabota Sibiri (Szibéria gondozása) üzletemberek szövetsége fizette ki, amelynek élén Alekszandr Karelin háromszoros olimpiai bajnok birkózó áll.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »