WordPress oldalad van? Ezeket a tanácsokat érdemes megfogadnod!

WordPress oldalad van? Ezeket a tanácsokat érdemes megfogadnod!

Ha szeretnéd, hogy úgy működjön a WordPress alapokon nyugvó oldalad, ahogyan azt elképzelted, akkor van néhány szabály, amit érdemes betartanod. Így sokkal jobban fogják kedvelni a honlapodat a felhasználók, sőt, a keresőoldalak találati listáján is kedvezőbb pozíciókat csíphetsz meg.

Szánj időt a képek tömörítésére!

A nagy sietségben talán nem tartod fontosnak, hogy tömörítsd a képeket. Lehet, hogy úgy vagy vele, amennyiben elég nagy tárhelyet vásároltál a Sybellnél, úgysem fog egyhamar betelni.

A probléma az, hogy ha nagyok a fájlok, akkor lassan fognak betöltődni. Jobban jársz, ha rászánod azt a néhány másodpercet, és minden képedet tömöríted. A legújabb generációs fájlkiterjesztés a webp, amely használatával akár hatszor kisebb képméret érhető el, és jóval tempósabban fog betölteni a honlapod, ha minden képet ilyen formátumban töltesz fel.

Amennyiben már rengeteg kép van a weboldaladon, akkor bővítménnyel is tömörítheted őket. Ha így teszel, akkor a Google is jobban fogja kedvelni az oldaladat, hiszen a betöltési sebesség kimondottan rangsorolási tényezőnek számít.

Optimalizáld mobilra is a weboldalad

Manapság már rengetegen csak a mobiltelefonjukról böngésznek a neten. A legtöbb oldal esetében bőven 50% fölött van azok száma, akik az adott webhelyet mobilkészülékükről keresik fel.

Hírdetés

Ennek fényében érthető, hogy miért olyan fontos, hogy okostelefonon vagy tableten is minden információ megjelenjen, ami lényeges: ne lógjanak ki a képernyőből a fotók, a táblázatok, és az is alapvető, hogy könnyen lehessen navigálni. Praktikus tehát, ha leellenőrzöd különféle felbontású okostelefonokról, táblagépekről is, hogy olvasható-e a tartalom az oldaladon.

Használj SEO bővítményt!

A kezdőknek mindenképp javasolt SEO bővítményt használnia, de a profiknak is fontos visszajelzéseket adhat egy ilyen kiegészítő. Az egyik legnépszerűbb plugin a Yoast, de a Rank Math is nagyon hasznos tud lenni. Rengeteg SEO bővítmény ingyenesen letölthető, de vannak természetesen fizetős kiegészítők is, utóbbiak viszont jellemzően sokoldalúbbak.

Ne halogasd a frissítéseket!

A WordPress oldal tulajdonosoknak rendszeresen frissíteniük kell a bővítményeket. Ez elengedhetetlen lépés ahhoz, hogy minimalizáld a lehetőségét annak, hogy a hackerek átvegyék az irányítást az oldalad felett. Jó hír, hogy a frissítések tömegesen is elvégezhetők, és nem is vesznek sok időt igénybe.

Tegyél meg mindent az oldalad biztonságáért!

A kiberbűnözők minden trükköt bevetnek, hogy feltörjék az általuk kiszemelt weboldalakat, de természetesen ők is a könnyű prédákra vadásznak. Ha túlságosan egyszerű a jelszavad, akkor könnyen az áldozatukká válhatsz.

Használj olyan jelszót, ami nemcsak kis- és nagybetűket, valamint számokat, hanem különleges karaktereket is tartalmaz szép számmal. Vannak nagyon jól funkcionáló biztonsági bővítmények is, ezek közül érdemes egyet neked is telepítened.

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »