Vitézy Dávid: rengeteg a nyitott kérdés a rekordszámú érvénytelen szavazat miatt

Vitézy Dávid: rengeteg a nyitott kérdés a rekordszámú érvénytelen szavazat miatt

Rengeteg nyitott kérdés és gyanú van a rekordszámú érvénytelen szavazat miatt, egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel – írta Vitézy Dávid hétfőn a Facebook-oldalán. hétfőn az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje.

Az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta, a hivatalos végeredményt még mindig nem tudni; 24 592 érvénytelen szavazat volt a főpolgármester-választáson, ami rekord. Karácsony Gergely 100 százalékos feldolgozottságnál 324 szavazattal vezet, tehát 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőjük közötti különbség – érvelt Vitézy Dávid.

Közölte, a birtokukban lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya.

Hírdetés

Vitézy Dávid – megköszönve a rá szavazó 371 ezer budapesti bizalmát – azt írta, miattuk sem engedhet abból, hogy a szabad és demokratikus Budapesten minden egyes szavazatot meg kell számolni, és utána kell végeredményt hirdetni. Reményét fejezte ki, hogy ebben Karácsony Gergely, illetve a fővárosi és a kerületi választási bizottságok is partnerek lesznek.

Egyúttal arra kérte a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon zárulhasson le a rendkívül szoros főpolgármester-választás.

Kitért arra, hogy mindezt Karácsony Gergelynek is szerette volna elmondani, a főpolgármester azonban nem fogadja a telefonhívását. „Minden nap újra tanulom, mit is jelent nála ez az oly sokszor emlegetett Budapest köztársaság” – jegyezte meg Vitézy Dávid.

Leszögezte ugyanakkor: ha minden nyitott kérdést tisztáztak, minden beérkező gyanút megvizsgáltak, és az a végeredmény születik, hogy Karácsony Gergely nyerte a választást „akár csak egy szavazattal is”, akkor gratulálni fog neki, és csapatával konstruktívan fogják képviselni a budapestieket a Fővárosi Közgyűlésben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »