Véradást szerveznek a fiúnak, aki felmászott egy vonatra és nagyerejű áramütés érte

Véradást szerveznek a fiúnak, aki felmászott egy vonatra és nagyerejű áramütés érte

A 19 éves fiú testének 70 százaléka megégett a hatalmas áramütés következtében. Az előtte álló kezelésekhez van szüksége vérre, családja és barátai próbálnak segíteni neki.

Április végén Egerben történt az eset, miután a fiú a rendezőpályaudvaron felmászott az egyik vagonra, hogy barátaival fényképet készítsen – erről az Infostart is beszámolt. A felsővezetékből azonnal áthúzott a nagy feszültségű elektromosság, és a fiú eszméletét vesztve több métert zuhant. Társai azonnal segítséget hívtak.

A Blikk értesülése szerint a fiút a Honvédkórházban kezelik, teste mintegy 70 százaléka megégett. A baleset óta mesterséges altatásban tartják, a lap úgy tudja, időnként felébresztik, de mindig visszaaltatják.

Hírdetés

A fiatalember szinte a teljes törzsén és a végtagjain is égési sérüléseket szenvedett, még hónapokon keresztül vérre lesz szüksége a kórházi kezelések során.

Családtagjai és barátai szervezték a véradást a javára. A faluban olyan is van, aki már azt tervezi, hogy bár nemrégiben már adott vért, a kötelező 56 nap letelte után újból elmegy. Szombaton a helyi csapat, a Pétervására SE a Váraszói SE-vel játszik rangadót, a Pétervására edzője, Kovács Gyula kezdeményezésére pedig jótékonysági főzést rendeznek, a jegyek eladásából származó bevételt pedig a fiú családjának adják majd – írják.

A szerencsétlenül járt fiú szülei, bár a lapnak nem akartak nyilatkozni, a közösségi médiában közzétettek pár mondatot: „Az orvosai mindent megtesznek érte, Matyi pedig nagyon erős, egy óriási harcos, mi pedig teljes erőnkkel mellette állunk. Amikor csak lehetséges, fizikálisan is mellette vagyunk, fogjuk a kezét, és maximálisan bízunk benne, hogy – amiként eddig mindig és mindent – ezt is tökéletesen végigcsinálja.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »