Védelmi minisztérium: Készen áll a szliácsi légi bázison elhelyezett Patriot légvédelmi rendszer

Védelmi minisztérium: Készen áll a szliácsi légi bázison elhelyezett Patriot légvédelmi rendszer

Nyitókép: ČTK/DPA

Készen áll a szliácsi légi bázison elhelyezett Patriot légvédelmi rendszer, amely egyetlen teljes akkumulátorral képes védelmet nyújtani Közép-Szlovákia stratégiai része felett. Közép-Szlovákiai mellett a keleti határ légvédelme is megerősítésre került – tájékoztatott Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi tárca szóvivője.

A szóvivő elmondása szerint a Patriot-rendszer további akkumulátorait az elkövetkezendő napokban fogják bekötni. Szlovákiát összességében két német és egy holland akkumulátor fogja védeni, amelyek lényegében az ország nagy részét lefedik. A szóvivő azt is kiemelte, hogy a Patriot PAC-3 légvédelmi rendszer a lég- és rakétavédelem egyik legkifinomultabb rendszere.

Hírdetés

„Köszönjük a szövetségeseknek a gyors reakciót. Ez is bizonyítja, hogy a NATO-tagországok készségesek, és hajlandóak biztosítani a védelmünket és a biztonságunkat. Szeretném megnyugtatni a lakosságot, hogy a szövetségesek technikája és személyzete azért van itt, hogy megerősítsék a védelmünket. A jelenlétük miatt nincs ok a pánikra“

– jelentette ki Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter.

A védelmi tárca közlése szerint hamarosan Szlovákia keleti határainál további szövetséges légvédelmi rendszereket fognak elhelyezni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »