Varga Judit ma megbukott bizalmasának idén valamiért 7 millióval csökkent a megtakarítása

Varga Judit ma megbukott bizalmasának idén valamiért 7 millióval csökkent a megtakarítása

Ahogy arról beszámoltunk, ma lemondott Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, miután azzal vádolták meg Varga Judit miniszter bizalmasát, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Kedd délelőtt közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. 

A politikus közleményben jelezte, nem követett el bűncselekményt, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról.

Hogy Polt Péter legfőbb ügyésznek igaza van-e Völner Pállal kapcsolatban, azt majd az igazságszolgáltatásnak kell eldöntenie, de a fideszes politikus vagyonnyilatkozatai valóban furcsán alakultak. 

Azt érdemes tudni, hogy Völner Pál is két helyről kap fizetést,

  • államtitkárként bruttó 1.296.300 forintot,
  • országgyűlési képviselőként pedig 1.210.800 forintot
  • vihet haza minden egyes hónapban. Persze ehhez járt még idén 460 ezer forint cafetéria, valamint egy 2020-as Skoda Kodiaq is, valamint 2019-ben egy miniszteri elismerő oklevél mellé 1.944.450 forint jutalmat is kapott. 

    Hírdetés

    Völner Pál plusz juttatásai
    kormany.hu

    Ennek ellenére a gyanúba keveredett kormánypárti politikus nem igazán gyarapodott, sőt! A parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozatok alapján kiderül, van Nyergesújfalun egy 553 négyzetméteres telke, amire felhúztak egy 160 négyzetméteres családi házat az 1994-ben. Az ingatlan fele arányban az övé. Egyébként semmilyen más vagyontárgyat nem vallott be, nincsenek földjei, festményei, autói, amellett, hogy a Dr. Völner Ügyvédi Iroda 100 százalékos tulajdonosa. 

    Ennek ellenére a legutóbbi 3 vagyonnyilatkozatában mégis volt változás.

  • 2019-ben volt 1,5 millió forintja részjegyben (ez változatlan maradt az elmúlt években), míg takarékbetétben elhelyezett megtakarításként 14,8 milliót vallott be.
  • 2020-ban már 15,2 millió forint volt a megtakarítása,
  • 2021-ben viszont csak 8,5 millió forintot vallott be. 
  • Hogy hova tűnt a majd’ 7 millió forint, az nem derül ki a vagyonnyilatkozatából, és erre még az sem magyarázat, hogy feltüntetett 3,5 millió forintnyi készpénzt. 

    Tehát, miközben havonta 3.155.250 forint a bruttó bére, nemcsak hogy egy fillért sem tudott félretenni az elmúlt évben, de még csökkent is a vagyona – miközben semmit sem vásárolt. Egy újabb hihető fideszes sztori…
     


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »