Váratlan leállás a Magyar Postánál, késni fognak az utánvételes kifizetések

Váratlan leállás a Magyar Postánál, késni fognak az utánvételes kifizetések

Egy szoftver üzembe helyezése miatt hétfőn órákon át nem lehetett elérni a posta honlapját, és több online szolgáltatás sem működött.

Hétfőn egy ideig nem lehet megnyitni a Magyar Posta weboldalát, de a cég informatikai és webáruházas szolgáltatásai sem működtek. A 24.hu információi szerint az állami cég hálózata nem bírja a terhelést az után, hogy a kormány kötelezővé tette az online kiskereskedőknek, hogy az eladott áruikat a Magyar Postán keresztül küldjék, ha a vevő úgy rendelkezik..

A posta ügyfélszolgálata azt a tájékoztatást adta, hogy dolgoznak a hiba kijavításán, de nem tudják, meddig tart.

Hírdetés

Hétfő délután a Magyar Posta arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy május 13-án, 9.46 perctől egy új szoftver üzembe helyezése miatt fennakadásokat tapasztalhattak a cég honlapjára történő belépés során. A hibát 14.45-re sikerült orvosolni, azóta a társaság weboldalára a bejelentkezés zökkenőmentes.

A posta tájékoztatást adott arról is, hogy 2024. május 9-én egy sikertelen szoftverfrissítés miatt az aznapi, valamint a május 10-i utánvét kifizetések az érintett ügyfelek felé elmaradtak. E napok kifizetéseit május 14-én, kedden teljesíti a társaság. A május 13-i utánvételes összegek utalását a probléma nem érintette, az a szokott rend szerint a következő munkanapon, azaz május 14-én történik meg.

A Magyar Posta a kellemetlenségért elnézést kér az érintett ügyfelektől.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »